Ζεματιστοί κουραμπιέδες
250 γρμ φρέσκο βούτυρο
250γρμ φυτίνη
1/2 ποτήρι σιρόπι βαρύ (συνήθως χρησιμοποιούμε σιρόπι από γλυκά του κουταλιού, κατά προτίμηση από σύκο)
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
2 κρόκοι αυγών
1/2 κουταλάκι αμμωνία
1/2μπεκιν
1/2 φλυτζ. καφέ ζεστό γάλα για να λιώσει η αμμωνία
αλεύρι όσο σηκώνει να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια
Αμύγδαλα ασπρισμένα
Σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά