Έρχονται 100 πρόσφυγες σε ξενοδοχείο του Άγ. Παντελεήμονα Φλώρινας-Εκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
«Οι πρωτοβουλίες αυτές αναλαμβάνονται, για να υποστηρίξουν κατ’ αρχάς την αποσυμφόρηση κόσμου από τα νησιά και κατά δεύτερον την αποσυμφόρηση κόσμου που βρίσκεται σε μη κατάλληλη στέγαση εντός των δομών φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα», σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής
Το υπουργείο προχώρησε σε ένα σχέδιο, το οποίο ειδικά για τον χειμώνα προβλέπει τη δημιουργία θέσεων σε ξενοδοχεία μέσω χρηματοδότησης από τη DG Home
Σε ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας πρόκειται να στεγαστούν περίπου 5.000 πρόσφυγεςγια χρονικό διάστημα έξι μηνών, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Ράγκος.
Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο κ. Ράγκος, μιλώντας στην εκπομπή της TV100 “Τα εν Δήμω” και στη δημοσιογράφο Πόπη Αστεριάδου, είναι αφενός να αποσυμφορηθούν τα ελληνικά νησιά και αφετέρου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που προκύπτουν κατά τη χειμερινή περίοδο.
“Το υπουργείο προχώρησε σε ένα σχέδιο, το οποίο ειδικά για τον χειμώνα προβλέπει τη δημιουργία θέσεων σε ξενοδοχεία μέσω της χρηματοδότησης από τη DG Home. Μέσω διαγωνισμών που εξελίσσονται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, οι ξενοδόχοι προσφέρουν τα καταλύματα που διαθέτουν”, εξήγησε ο κ. Ράγκος, τονίζοντας ότι ξενοδοχειακοί χώροι έχουν ήδη δημιουργηθεί σε περιοχές όπως τα Γρεβενά, η Βόλβη και η Χαλκηδόνα, η Αετόπετρα Σερρών καθώς και οι Μουριές του Κιλκίς.
“Οι πρωτοβουλίες αυτές αναλαμβάνονται, για να υποστηρίξουν κατ’ αρχάς την αποσυμφόρηση κόσμου από τα νησιά και κατά δεύτερον την αποσυμφόρηση κόσμου που βρίσκεται σε μη κατάλληλη στέγαση εντός των δομών φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα”, σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Στο μεταξύ, στο πρόγραμμα “React”, το οποίο υλοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, προσφέροντας σε προσφυγικές οικογένειες στέγη σε μισθωμένα διαμερίσματα της πόλης, αναφέρθηκε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα Προσφύγων Σοφία Ασλανίδου.
Η ίδια υπογράμμισε ότι “το πρόγραμμα React είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα τα οποία υλοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Όπως τόνισε η κυρία Ασλανίδου, το React λειτουργεί κατά κύριο λόγο ως πρόγραμμα ένταξης των προσφύγων στην τοπική κοινωνία.
protothema.gr