Ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας της εν λόγω δομής που θα αναδεικνύει και θα πιστοποιεί τη φαρμακευτική ταυτότητα αγροδιατροφικών προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και της οικονομικής τους αξίας.
Η ταυτότητα αυτή θα επισημαίνεται με ξεχωριστό σήμα προέλευσης Δυτικής Μακεδονίας που θα διαφοροποιεί τα τελικά προϊόντα στην αγορά, ενώ οι όροι πιστοποίησης θα είναι σύμφωνοι με αντίστοιχους κανονισμούς και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιοποιηθεί για κανένα προϊόν της Περιφέρειάς μας.
Ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε και σε θέματα τοπικής ανάπτυξης, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση σε συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Ελίμειας, τα οποία και παραμένουν αναξιοποίητα. Τόσο στον αγροτικό, όσο και στον πολιτισμικό τομέα και το περιβάλλον.
Καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις πρότεινε την αξιοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής με περαιτέρω επεξεργασία σε τοπικές μονάδες μεταποίησης που παρότρυνε να γίνουν.
Δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τοπικές επενδύσεις, οι οποίες θα αξιοποιούν δευτερογενώς το σκληρό σιτάρι, το κρέας και το γάλα, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της γαστρονομίας μέσα από την πλούσια παράδοση της περιοχής.
Τέλος, έκανε λόγο για δυνατότητες αξιοποίησης του περιβάλλοντος με τη διαμόρφωση χώρων αναψυχής ως διέξοδο και για τον τοπικό αλλά και τον αστικό πληθυσμό της Κοζάνης.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε και για την πολιτισμική κληρονομιά και τη σπουδαία δράση που αναπτύσσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρόκου «Ιωακείμ Λιούλιας».