04 Δεκεμβρίου, 2020
1
1

About the author

Εφημερίδα Κοζάνη efkozani.gr

Εκδότης - Διευθυντής - Ιδιοκτήτης ΣΑΛΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Related Articles

One Comment

 1. 1

  Μ.Ρ. Αναρράχοβα

  Κύριε Ιωάννη Κορκά, αγαπητέ συντοπίτη.

  Στην εφημερίδα “ΚΟΖΑΝΗ” διάβασα το κείμενό σας για τους Μακεδονομάχους της Κοζάνης. Τα στοιχεία που καταθέτετε είναι άγνωστα για τους περισσότερους απ’ εμάς, ενώ το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν, πατριωτικό και ιστορικό.
  Είμαι βέβαιος ότι ούτε οι ιστορικοί του μέλλοντος, ούτε η δημοτική αρχή της Κοζάνης, ακόμα και οι φοιτητές στις διπλωματικές τους εργασίες (με κατεύθυνση από τους γνώσιν έχοντες καθηγητές τους) δεν θα αμελήσουν, πολύ περισσότερο δεν θα παραλείψουν να εκδώσουν το ιστορικό λεύκωμα, για τους Κοζανίτες Μακεδονομάχους, που θα κοσμεί τα ράφια της σύγχρονης και αξιολογότατης νέας βιβλιοθήκης της πόλης.
  Οι παλιοί έχουν χρέος να ακονίζουν τη μνήμη τους και να τα περιγράφουν, οι νέοι να τα καλλιεργούν,να μαθαίνουν και ν’ αναπαράγουν την γνώση.
  Το οφείλουμε στους Μακεδονομάχους Κοζανίτες που έχυσαν το αίμα τους για τη Μακεδονία και συνέβαλαν στη Νίκη του Μακεδονικού αγώνα εναντίων των Βουλγάρων Κομιτατζήδων, για να ζούμε εμείς ελεύθεροι.

  Καταθέτω τιμή και θαυμασμό για την πολύτιμη ιστορική περιγραφή σας και τους φιλικούς μου χαιρετισμούς. Ο πρόσφυγας Πτολεμαιδιώτης Μιχάλης Χ. Ραμπίδης.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2017 Design and developed by G.Karagiannis