banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Λευτέρης Ιωαννίδης: Η ΔΕΗ πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα – Κομβικός ο ρόλος της

0 comment 1 minutes read

Την πρόταση να δημιουργηθεί ένα ταμείο δίκαιης μετάβασης για τη Δ. Μακεδονία επανέλαβε σήμερα στη Βουλή ο δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης.
Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για ένα καλάθι πόρων με χρηματοδότηση από διάφορες πηγές, το οποίο στηρίζει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η περιοχή θα πρέπει να κάνει μια σταδιακή προσαρμογή σε μια νέα πραγματικότητα. “Η Κοζάνη υπάρχει 600 χρόνια και θα υπάρχει για άλλα 600. Η λιγνιτική της εποχή είναι μόνο 50”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, ο κ. Ιωαννίωης είπε ότι η κυβέρνηση έχει αρνηθεί να χρηματοδοτήσει τους ενεργειακούς δήμους για τη μεταλιγνιτική εποχή και χαρακτήρισε κομβικό το ρόλο της ΔΕΗ στην όλη συζήτηση. “Η ΔΕΗ πρέπει να προσαρμοστεί η ίδια στη νέα πραγματικότητα”, ανέφερε σχετικά.
Τέλος, είπε ότι η περιοχή του επηρεάζεται πολύ από τις παγκόσμιες εξελίξεις, αλλά δεν επηρεάζει καθόλου και χαρακτήρισε τη μεταλιγνιτική εποχή ως ένα εθνικό πρόβλημα.

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00