banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει απόλυτα την υποψηφιότητα ένταξης τουΓεωπάρκου Γρεβενών-Κοζάνης “ΤΗΘΥΟΣ” στο παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO

0 comment 1 minutes read

Τη διαβεβαίωση πως ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει απόλυτα την υποψηφιότητα ένταξης τουΓεωπάρκου Γρεβενών-Κοζάνης “ΤΗΘΥΟΣ” στο παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO,εξέφρασε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, κατά τη συνάντηση που είχε με τους δυοαξιολογητές της UNESCO από την Ιαπωνία και την Ουγγαρία, τη Δευτέρα το μεσημέρι στο Χρώμιο.
Ένα Γεωπάρκο που κίνησε το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τη γεωλογική του ιδιαιτερότητα, από το1938 όταν πρωτοήρθε στο Μπούρινο ο παγκοσμίου φήμης γεωλόγος Jan Brunn και συνεχίστηκεμε την 40χρονη εγκατάσταση και δράση της γεωλόγου Άννας Ράσσιου και των συνεργατών της , οιοποίοι αδιάκοπα συμβάλουν στην έρευνα, την ανάδειξη και προβολή των γεωλογικώνχαρακτηριστικών της περιοχής.
Ένα γεωπάρκο που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για επιστήμονες όσο και γιαεπισκέπτες. Χαρακτηριστικό είναι πως κάθε καλοκαίρι τις τελευταίες δεκαετίες το επισκέπτονταιγεωλόγοι ερευνητές και φοιτητών από όλα τα μέρη του κόσμου.
Ο Δήμος Κοζάνης είναι κομμάτι της μεγάλης αυτής προσπάθειας και θα κάνει ότι είναι δυνατό γιανα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάδειξη του Γεωπάρκου.

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00