banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Σάτιρα, μεταμφιέσεις και χορός κυριάρχησαν στα Μπουμπουσιάρια της Σιάτιστας

0 comment 1 minutes read

 

 

 

Με πολύ κέφι γιορτάστηκε και φέτος το έθιμο των Μπουμπουσιαριών της Σιάτιστας, κορυφώνοντας τις εκδηλώσεις του δωδεκαημέρου στο Δήμο Βοΐου. Αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες, μεταμφιεσμένοι και θεατές διασκέδασαν στην παρέλαση που ξεκίνησε από την πλατεία Γεράνειας για να ολοκληρωθεί στην πλατεία της Χώρας, ανήμερα των Θεοφανείων.

Οι επτά παρέες των μεταμφιεσμένων με χιούμορ και ευρηματικότητα διακωμώδησαν καταστάσεις της επικαιρότητας, με πολλά πολιτικά πρόσωπα να δίνουν το «παρών» στα θέματα που επέλεξαν να σατιρίσουν. Φυσικά από την παρέλαση  δεν έλειψε ο χορός υπό τους ήχους των χάλκινων πνευστών που κράτησαν αμείωτη τη διάθεση.

«Τα Μπουμπουσιάρια είναι το έθιμο της χαράς, του κεφιού, της φαντασίας και του ξεφαντώματος, ενώ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου», επεσήμανε ο Δήμαρχος Βοΐου, Δημήτρης Λαμπρόπουλος, εκφράζοντας επιπρόσθετα  τις ευχές του για χρόνια πολλά.

Οι παρέες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με στόχο την διατήρηση του εθίμου και της λαϊκής παράδοσης.

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00