banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

«Το φανάρι του Διογένη» ………….. (σχολιασμοί και επισημάνσεις)… – Μια Ελλάδα αποικία, σαπισμένη και διεφθαρμένη, που κινδυνεύει να χάσει και εθνικό έδαφος!

0 comment 6 minutes read

Μια Ελλάδα αποικία, σαπισμένη και διεφθαρμένη, που κινδυνεύει να χάσει και εθνικό έδαφος!

 

Το είχε πει από τότε ο Θ. Κολοκοτρώνης, «ό,τι είναι να κάνουμε, να το κάνουμε από μόνοι μας. Μην περιμένουμε από τους ξένους»!

Υπάρχει και μια βυζαντινή παροιμία με παρόμοιο περιεχόμενο, «αλίμονο σε κείνον που δεν έχει νύχια να ξυστεί». Θέλει να πει πως αν σε ξύσουν οι άλλοι, δεν θα σε ξύσουν, θα σε γδάρουν!

Οι κατά καιρούς «σύμμαχοι» μας ήθελαν για συμμάχους αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση δικών τους συμφερόντων. Πότε το «συμμαχικό» ΝΑΤΟ μας στήριξε; Στην Κύπρο, στις διαφορές στο Αιγαίο ή στο Σκοπιανό; Ή παλιότερα στην Αν. Ρωμυλία, στη Βόρειο Ήπειρο και στη Μ. Ασία;

Η επιρροή των ξένων φυσικά και δεν έπαψε ποτέ κι αυτό άρχισε αμέσως με την κήρυξη της Επανάστασης του 1821. Τα ξενικά κόμματα άκουγαν στο όνομα Αγγλικό-Γαλλικό-Ρωσικό. Αυτά μονοπώλησαν την πολιτική ζωή των Ελλήνων για 30 περίπου χρόνια.

Οι ξένοι δεν κουράζονταν ποτέ να βρουν υπηρέτες για τα δικά τους εθνικά συμφέροντα. Όταν όμως το 1854, με την ολοκλήρωση του Κριμαϊκού πολέμου, οι Έλληνες απογοητεύτηκαν με τις ενέργειες Αγγλίας και Γαλλίας που συντάχθηκαν με τα συμφέροντα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η πίστη τους για βοήθεια από ξένη δύναμη κατέρρευσε. Χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως οι ξένες δυνάμεις έπαψαν να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της Ελλάδας και να υπάρχουν πάντα πρόθυμοι υπηρέτες τους.

Τη συνέχεια των παρεμβάσεων τη βλέπουμε με την επιρροή τώρα των Άγγλων και των Γάλλων, για να μείνει η αποκλειστικότητα των Άγγλων έως το 1947. Μετά το 1947 ακολουθεί το «Δόγμα Τρούμαν», για να μονοπωλούν πλέον την επιρροή τους στην Ελλάδα οι ΗΠΑ.

Από την εποχή όμως των μνημονίων έχουμε μια ερμαφρόδιτη κατάσταση, όπου κυριαρχεί το γερμανικό ευρώ και τα κόμματα εξουσίας έχουν χωριστεί σε γερμανικών προδιαγραφών (ΠΑΣΟΚ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) και αμερικανικών (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Η ιστορία έχει αποδείξει πως στο τέλος κερδίζουν οι «σύμμαχοι» των ΗΠΑ και πάντα ο μεγάλος χαμένος είναι η Ελλάδα.

Η ιστορία ως αδέκαστος κριτής συμβουλεύει να μην έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις των ξένων. Μόνο στον εαυτό μας, με τη διατήρηση εθνικής ενότητας, ισχυρών ενόπλων δυνάμεων και μελετώντας την ιστορία. Αν αλλαξοπιστήσουμε και σε αυτά τα μηνύματα της ιστορίας μας, τότε τα πράγματα κινδυνεύουν να γίνουν πολύ επικίνδυνα. Η υποχωρητικότητα και η ενδοτικότητα δεν έλυσαν ποτέ προβλήματα.

 

 

Πόσο εξυπηρετείς το εθνικό σου συμφέρον, υπηρετώντας πολιτικές τρίτων κρατών;

 

Όλα αυτά που αναφέραμε είναι αλήθειες που πονάνε και όσες φορές δεν τις τηρήσαμε είχαμε κακά μαντάτα. Όσες φορές οι ξένοι έμπλεξαν τις κεραίες τους μαζί μας, γλείφαμε τις πληγές μας.

Η στοιχειώδης γνώση της ιστορίας, μας προειδοποιεί πως όσες φορές η Ελλάδα επιχείρησε να υλοποιήσει τα εθνικά της δίκαια υπηρετώντας την πολιτική τρίτων κρατών, είχε κακό τέλος. Εθνικές ήττες, τραγωδίες, καταστροφές.

Ας δούμε την πολιτική του εθνάρχη Βενιζέλου στο «Ανατολικό ζήτημα». Ακολούθησε τη Μεγάλη Βρετανία και πίστεψε πως θα κατακτήσει την Κωνσταντινούπολη, πως θα φτάσει και στην Άγκυρα. Οι «σύμμαχοι» όταν πέτυχαν τους σκοπούς τους, τους τράβηξαν το χαλί. Χάθηκε η Ελληνικότατη Ιωνία και η Ελλάδα έζησε την τραγωδία του προσφυγικού Ελληνισμού. Θυμάται από τότε την καταστροφή της Σμύρνης, για να καταθέτει στεφάνι!! Η Ελληνικότατη Ιωνία μετά από αιώνες τούρκεψε.

Να θυμηθούμε και τον δικτάτορα Δ. Ιωαννίδη που πίστεψε τους «συμμάχους», έριξε την κυβέρνηση του Σπ. Μαρκεζίνη και τον Γ. Παπαδόπουλο με μοχλό το Πολυτεχνείο, επιχείρησε το πραξικόπημα στον εθνάρχη Μακάριο για να πετύχει την ένωση και παρέδωσε τη μισή Κύπρο στον ΑΤΤΙΛΑ!

Στην ίδια καλοστημένη παγίδα είναι εγκλωβισμένο το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, κυρίως όμως σήμερα, με τη «συμφωνία των Πρεσπών». Με τη συμφωνία αυτή καλούμαστε να υπηρετήσουμε την πολιτική τρίτων χωρών (Γερμανία, ΗΠΑ). Με πολιορκητικό κριό τα μνημόνια οι «σύμμαχοι» απαιτούν τη σύμφωνη γνώμη μας για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και «ξαναζεσταίνουν» τον εκβιασμό με την Τσαμουριά.

Η Ελλάδα κυκλώνεται από παντού και η απειλή προέρχεται ξανά από τους γνωστούς «συμμάχους» πρωταγωνιστές της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922, της χαμένης Βορείου Ηπείρου, της χαμένης Ανατολικής Ρωμυλίας, της προδοσίας της Κύπρου, των Ιμίων, του γκριζαρίσματος του Αιγαίου κλπ.

Οι ΗΠΑ έχουν στήσει μια τεραστίων διαστάσεων βάση στα Σκόπια. Έχουν βάσεις σε Ρουμανία και Βουλγαρία. Μια μικρότερη βάση στην Αλεξανδρούπολη και μια άλλη μέγιστης γεωπολιτικής αξία στη Σούδα (Κρήτη). Έχουν βάσεις στην Κύπρο. Αν πετύχουν το σχεδιασμό τους, βαπτίζοντας «Μακεδόνες» τους σλάβους των Σκοπίων, πόσο θα τους είναι χρήσιμη άλλο η Ελλάδα; Και μας το είπε τραγουδιστά η Σοφία Βέμπο από τότε «εμείς που τόσο αίμα χύσαμε, θα έρθει μια στιγμή, που θα μας κάτσουν στο σκαμνί, γιατί νικήσαμε».

Αν οι Σκοπιανοί κερδίσουν και το όνομα, διεκδικούν άμεσα μειονότητα, αφού έχουν κερδίσει την εθνότητα των «Μακεδόνων». Ας δούμε όμως και το δημογραφικό. Οι Έλληνες άρχισαν τα τελευταία χρόνια να έχουν λιγότερες γεννήσεις και περισσότερους θανάτους. Άρα είναι κάθε χρόνο και λιγότεροι. Να υπολογίσουμε πως οι Αλβανοί, για τους οποίους άνοιξαν τα σύνορά μας από την αρχή της 10ετίας του «90», ξεπερνούν τον αριθμό του ενός εκατομμυρίου εντός των Ελληνικών συνόρων και δεν γνωρίζουμε πόσοι μετανάστες (παράνομοι ή μη) βρίσκονται στην Ελλάδα. Με δεδομένο πως με το νέο ΕΣΠΑ και τα νέα προγράμματα φιλοξενίας (λαθρο) μεταναστών που καλούνται να υλοποιήσουν οι περιφέρειες (μεταξύ αυτών και αυτή της Δ. Μακεδονίας) τα πράγματα οδηγούν σε άλλες καταστάσεις. Μάλλον δεν πρόκειται για φιλοξενία, αλλά για μόνιμη εγκατάσταση! Με δεδομένο πως οι λαοί αυτοί (κυρίως μουσουλμάνοι) αυξάνονται και πληθύνονται, οι Έλληνες (όπως δείχνουν τα δημογραφικά στοιχεία) μειώνονται, οι Τούρκοι, όπως και οι άλλοι γείτονες εκβιάζουν διεκδικώντας και απαιτώντας για ό,τι θέλουν, πού θα καταλήξει η Ελλάδα σε λίγα χρόνια;

 

Αν υπολογίσουμε και το μισό εκατομμύριο νέων μορφωμένων Ελληνοπαίδων που έφυγαν στο εξωτερικό και την αύξηση ροής (λαθρο)μεταναστών εντός των συνόρων, το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο.

Ο Αλ. Τσίπρας είναι αλήθεια πως κληρονόμησε μια Ελλάδα αποικία, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τη διαφθορά και τη σαπίλα. Στην κληρονομιά αυτή, η αποικία ήταν μεν υποθηκευμένη, αλλά σχεδόν ατόφια. Κι αυτό είναι άλλη μια αλήθεια.

Τώρα όμως κινδυνεύει να χαθεί εθνικό έδαφος. Θα έχουμε την τύχη της Ελλάδας του Βενιζέλου, του Ιωαννίδη ή κάτι χειρότερο;!

 

 

 

 

 

 

Διαμαντής Θ. Βαχτσιαβάνος

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00