ΔΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΦΦΑΣ
Υγιεινολόγος Τροφίμων
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1961. Απόγονος οικογενειών Μακεδονομάχων από την Πέλκα Κοζάνης και τη Γουμένισσα Κιλκίς και υιός του ιατρού Ζήση Δάφφα. Σπούδασε και αναγορεύτηκε διδάκτορας στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στην Υγιεινή Τροφίμων στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λιέγης στο Βέλγιο. Επιστημονικός συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Δίδαξε στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Νομαρχιακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος Νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης( 2002-2006). Ειδικός σύμβουλος Υπουργού Μακεδονίας- Θράκης( 2006-2007). Ειδικός σύμβουλος Νομάρχη Ημαθίας( 2008-2010).
Διευθύνει από το 1991 την «Α.ΒΙ.Ε.Μ.- Δρ. Γεώργιος Δάφφας» με αντικείμενο «συμβουλευτικές υπηρεσίες υγιεινής τροφίμων, τροφικών αλλεργιών και δυσανεξιών, και εργαστηριακών αναλύσεων». Διαθέτει εμπειρία στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία ασφάλειας των τροφίμων και στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Έχει άριστες γνώσεις Γαλλικής, Γερμανικής και Αγγλικής γλώσσας. Η σύζυγος του Ελένη Σωτηριάδου είναι φιλόλογος- δημοσιογράφος. Έχει δύο παιδιά την Ευδοκία και τον Ζήση.