Γλυκό κολοκύθα. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου).
Για 2 κιλά κολοκύθα
2 1/2 κιλά ζάχαρη,
2 1/2 ποτήρια νερό,
3 κουταλιες γλυκόζη,
λίγο ξινό και βανίλια.
Βάζουμε σε ασβέστη για τρεις ώρες περίπου. Ξεπλένουμε καλά και την αφήνουμε σε καθαρό μια ώρα.
Βράζουμε την κολοκύθα να μαλακώσει.
Την στραγγίζουμε και την τρυπάμε με το πιρούνι από όλες τις πλευρές.
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη, το νερό, το ξινό και την βανίλια.
Μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε την κολοκύθα και όταν αρχίζει να βράζει ρίχνουμε την γλυκόζη και μόλις δέσει το σιρόπι βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Θα το αφήσουμε να ηρεμήσει και την επομένη, εάν χρειαστεί θα ξαναδέσουμε το σιρόπι.