banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Ήταν όλοι τους εκεί, στο φεστιβάλ πατάτας στον Πολύμυλο. Στο αντάμωμα των «αδελφών» λυρών, ποντιακής και κρητικής, και μέσα σε μια πανδαισία ήχων, χορών και χρωμάτων, ξεφάντωσαν και το γλέντι… τρικούβερτο. Πολλοί οι βουλευτές και πολιτευτές… σηματοδότησαν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου;

0 comment 3 minutes read

Οι Πόντιοι κι οι Κρητικοί όταν συναντηθούνε, απ’ όλα πίνουν και γλεντούν κι οι λύρες κελαηδούνε. Κι αυτό επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά στο 1ο φεστιβάλ πατάτας στον Πολύμυλο, την Κυριακή το βράδυ και σε ένα χώρο ανοιχτό και «πράσινο». Οι παρευρισκόμενοι φερώνυμοι πολλοί και οι  γλυκολαλιές της κρητικής και ποντιακής λύρας, οι ξέφρενοι μουσικοί ρυθμοί, τους ξεσήκωσαν σε ένα χορό που τελειωμό δεν είχε. Η φυσική-υπαίθρια πίστα ήταν μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που δημιούργησε το αδιαχώρητο παντού.

Ο Ν. Ζωιδάκης στην κρητική λύρα και τραγούδι, ο Γιάννης Σανίδης με την ποντιακή λύρα και ο Αλέξης Παρχαρίδης στο τραγούδι δημιούργησαν μια πανδαισία ηχοχρωμάτων και χορών.

Πολλοί και οι βουλευτές, πρώην και νυν, πολιτευτές και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης γενικότερα, οι οποίοι μάλλον με την μαζική παρουσία τους σηματοδότησαν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου!

Οικοδεσπότης της βραδιάς φάνταξε ο πρώην αντιδήμαρχος Ελλησπόντου Μίμης Τσελικίδης, στην παρέα του οποίου δήλωσαν την παρουσία τους πάρα πολλοί παρευρισκόμενοι, ανώνυμοι και επώνυμοι, εμείς θα λέγαμε για μια ακόμη φορά, φερώνυμοι.

Στην είσοδο του χώρου του μεγάλου χορού, στους επισκέπτες προσφέρονταν πατάτες Πολυμύλου και πατατο-εδέσματα (φταγμένα από τον shef Γιώργο Καλογερίδη) , δωρεάν.

Ήταν γενικώς μια βραδιά, εκεί στον Πολύμυλο, απ’ αυτές που δεν ξεχνιούνται…

     

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00