banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Ανοιχτή Επιστολή της “Ομαδος Άμεσης Βοήθειας Ν. Κοζανης” σε υπουργεία και φορείς της πολιτείας, για την αλληλεγγύη και στήριξη αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας

0 comment 3 minutes read

Προς  Υπουργείο Πολιτισμού ,Παιδείας &Θρησκευμάτων  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε . Ν. Κοζάνης  Δημοκρατίας Αρ27 Τ.Κ. 50131 4ος όροφος

Προς
Υπουργείο Πολιτισμού ,Παιδείας &Θρησκευμάτων
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε . Ν. Κοζάνης
Δημοκρατίας Αρ27 Τ.Κ. 50131 4ος όροφος .

Προς τον Περιφερικό Διευθυντή Κωνσταντόπουλο Κωνσταντίνο .

Προς την Γραμματεία Β’/Βάθμιας εκπαίδευσης : Υπεύθυνη . Παπαδοπούλου Μαρία τη. 2461351371.
Υπ’ όψιν της Διευθύντριας Β’/Βάθμιας Βόντσα Βασιλική τηλ. 24610 41746.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
Προς 1ον} την Α΄/βάθμια εκπαίδευση Ν. Κοζάνης
2ον Προς τους Λυκειάρχες των Λυκείων ΓΕΛ & ΕΠΑΛ που εδρεύουν στην Περιφέρεια Ν. Κοζάνης
3ον Προς τους Γυμνασιάρχες των Γυμνασίων που εδρεύουν στην Περιφέρεια Ν. Κοζάνης
4ον Προς τους διδάσκαλους των Δημοτικών Σχολειών που εδρεύουν στην Περιφέρεια Ν. Κοζάνης
5ον Προς τους Νηπιαγωγούς των Νηπιαγωγείων που εδρεύουν στην Περιφέρεια Ν. Κοζάνης

Απόφαση Δοιηκιτικού Συμβουλίου της “Ομαδος Αμεσης Βοηθειας Ν. Κοζανης” Αρ. Πρωτοκόλλου 15 Β’ παράγραφος ημ. 18/9/2018

Κκ. Διευθυντές εν όψη της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας , συγκροτήσαμε μια ομάδα πολιτών με την επωνυμία ” Ομάδα Άμεσης Βοήθειας” Ν. Κοζάνης με έδρα την Κοζάνη οδός Αγράφων αρ. 24 Τ.Κ.50100 τηλεφ. 6971624807 . υπεύθυνη εξωτερικών υποθέσεων Ντέμου Κωσταντινιά {πρόεδρος } & Αναστασία{ Νατάσα} Καλύβα {Αντιπρόεδρος} .

Με σκοπό να βοηθήσουμε συμπολίτες μας που είναι χρόνιοι άνεργοι γονείς ή μονογονικές οικογένειες με τέκνα ως επί το πλείστον Μητέρες & γιαγιάδες που μεγαλώνουν ορφανά παιδιά .

Κρούουμε τον κώδωνα του κίνδυνο , διότι πολλά παιδιά από αυτά , μετά από εργαστηριακό έλεγχο , πάσχουν ήδη από Ασιτία λιποθυμούν από την πείνα στην τάξη και πηγαίνουν με φθαρμένα υποδήματα σχεδόν ξυπόλυτα στο σχολείο.

Όπως αντιλαμβανόμεθα όλοι εμείς οι γονείς , – πόσο μάλλον οι διδάσκαλοι- ο,τι όταν ο μαθητής είναι νηστικός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του .

Έχουμε απτά παραδείγματα ο,τι αρκετά παιδιά λόγω της οικογενειακής οικονομικής κατάστασής τους σταμάτησαν την πρόοδο τους στο Λύκειο .

Το κρύο και ο χειμώνας στον Νόμο μας είναι αιτία να παγώνουν οικογένειες , κατά την διάρκεια του περυσινού χειμώνα κατόπιν εκκλήσεως ,επισκέφτηκε η ομάδα μας μια 9μελή οικογένεια και βρέθηκαν τα 7 παιδιά *άσιτα και *μισοπαγωμένα .Το αντιμετωπίσαμε εγκαίρως με καυσόξυλα και τρόφιμα, από δωρεές εύπορων συμπολιτών μας .

Οι γονείς αυτών των παιδιών κάποτε ήταν συνεπείς στις οικογενειακές υποχρεώσεις και προς τρίτους διότι ήταν εργαζόμενοι .

Τώρα όμως, θέλοντας διακαώς να κρατήσουν στο ύψος την αξιοπρέπειά τους ,το ήθος τους και την υπερηφάνεια του Έλληνα/δα αυτή που του αρμόζει , με πολύ διακριτικό τρόπο ζητούν την βοήθειά μας .

Έως τώρα, έχουμε εξαντλήσει όλους τους πόρους εξεύρεσης των άκρως αναγκαίων τροφίμων για την επιβίωσή τους , έχουμε οικογένειες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας , έτσι, αναγκαστικά απευθυνόμαστε σ’ εσάς και ευελπιστούμε στην ευαισθησία που σας διακρίνει και σας παρακαλούμε να αντεπεξέλθει στο δίκαιο αίτημά μας .

Όπως αντιλαμβανόμεθα λοιπόν, η πείνα δεν έχει αναβολή, ούτε μπορεί να “περιμένει, διότι τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής θα επιφέρει τον άδικο θάνατο σε παιδιά ,εξ’ αιτίας της αμέλειας των μεγάλων ..

Για τους παραπάνω λόγους αιτούμεθα : Να αποστείλετε έγγραφο στους προαναφερθέντες Διδάσκαλους ώστε να ενημερώσουν τα παιδιά του σχολείου τους, για την αλληλεγγύη-ερανισμό όσον άφορα σε είδη τροφίμων και ένδυσης.

Για λόγους στενότητας χώρου αποθήκευσης των προϊόντων , θα ήθελα να σας παρακαλέσω για τον ερανισμό του *κάθε σχολείου, να γίνετε τηλεφωνική προσυνεννόηση με την Πρόεδρο της ομάδας για την ημερομηνία διεξαγωγής ερανισμού .

Ευελπιστούμε στην ευαισθησία που σας διακρίνει και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, για την θετική σας απάντηση .
Παρακαλώ η απάντησή σας να μας αποσταλεί εγγράφως στην προαναφερθείσα διεύθυνση .

Ευχαριστούμε Με εκτίμηση

Συντάκτης Αίτησης Κωνσταντινιά Ντέμου.

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ του ΔΣ : Eπιστημονικός Συνεργάτης Λεμονιά Σαντετσίδου Νομικός .

–Πρόεδρος. Ντέμου Κωσταντινιά τηλεφ. 6971624807
–Αντιπρόεδρος. Αναστασία Καλύβα
—Γραμματέας . Αφροδίτη Βουτυρά
–Ταμίας .Μαίρη Ραφαηλίδου

–Μέλη:
-Μαρία Ελεονώρα -Βόγια
– Σουλτάνα Αμπατζογλου
– ΣοφίαΡωμαίου
-Ευριπίδης Ζώρας
-Σοφία Ευαγγελοπούλου

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00