banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Γιώργος Κασαπίδης για το φυσικό αέριο: «Η έλευση υποδομών θα λύσει το πρόβλημα με το σταθμό στον Περδίκκα» — Γεωργία Ζεμπιλιάδου: «Ο κ. Καρυπίδης έκανε πανηγύρια με το φυσικό αέριο και την περίοδο που ήμουν γραμματέας του ΕΣΠΑ οι συμφωνίες γινόταν από την κυβέρνηση» — Θόδωρος Καρυπίδης: «Καταφέραμε να βγάλουμε δύο εξόδους, μία στην Ποριά και μία στον Περδίκκα, κάναμε τεχνικό δελτίο για την υλοποίηση των δικτύων σε περιοχή με πλήρη ενεργειακή φτώχεια, Καστοριά, Γρεβενά…»

0 comment 2 minutes read

 

 

Από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας στις 22-11-2019, και για το θέμα του φυσικού αερίου, αβίαστα συνάγεται το συμπέρασμα… «χαίρε βάθος αμέτρητο…»! Αιχμές, ευθύνες, παραλείψεις… και στην ουσία το θέμα πάει «πάσα στην πάσα» και κανένας δεν καταλαβαίνει, μα πώς;!

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης είπε πως «διεκδικούμε τις υποδομές για να λυθεί το πρόβλημα με το σταθμό στον Περδίκκα», και όπως τόνισε, σε εξέλιξη βρίσκεται διαπραγμάτευση για το σταθμό αποσυμπίεσης στον Περδίκκα, επίκειται δε συνεδρίαση για το θέμα πριν τις γιορτές.

Ο κ. Κασαπίδης είχε συνάντηση στα κεντρικά του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), παρόντων των δημάρχων των ενεργειακών δήμων της περιφέρειας, στη δε ενημέρωση που υπήρξε, και πριν τη συνάντηση, αναφέρθηκε η μη πρόβλεψη σταθμού αποσυμπίεσης στον Περδίκκα και ως εκ τούτου «διεκδικούμε την έλευση των υποδομών, όπως αρχικά προβλέπονταν για τα δίκτυα του φυσικού αερίου… στην επόμενη συνάντηση θα πρέπει να λυθεί το θέμα για να ενταχθεί στον σχεδιασμό του ΔΕΣΦΑ το εν λόγω έργο…».

Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου επισήμανε πως «ο κ. Καρυπίδης έκανε πανηγύρια με το φυσικό αέριο και την περίοδο που ήμουνα γενική γραμματέας του ΕΣΠΑ και οι συμφωνίες γινόταν από την κυβέρνηση. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία που έρχεται το φυσικό αέριο και το ζητούμενο είναι η περιοχή να έχει αυτό το φυσικό αέριο και η διαπραγμάτευση γι αυτό έγινε το 2018… δεν πρόκειται να γίνει κανένας σταθμός, αν δεν έρθει εδώ το φυσικό αέριο… η περιφερειακή αρχή να παλέψει για το θέμα…  η Δυτ. Μακεδονία έχει ατράνταχτο επιχείρημα τη μεταλιγνιτική εποχή…».

Ο πρώην περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης είπε «καταφέραμε να βγάλουμε δύο εξόδους, μία στην Ποριά και μία στον Περδίκκα, αυτές οι αποφάσεις είναι γνωστές, στη συνέχεια παρεμβήκαμε στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, κάναμε τεχνικό δελτίο για την υλοποίηση των δικτύων σε μια περιοχή με πλήρη ενεργειακή φτώχεια, Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Γρεβενά…».

Συμφωνούμε με αυτό που είπε, στη συνέχεια, ο κ. Καρυπίδης «χρειάζεται σωφροσύνη και ειλικρίνεια στο δημόσιο διάλογο… να πάρει ο περιφερειάρχης το νήμα από εκεί που το αφήσαμε… ζητάμε ενότητα…», αλλά αυτά που λέγονται να εννοούνται και να εφαρμόζονται και όχι να πασάρουμε τις ευθύνες, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να καταλάβει αυτούς που δεν ξέρουν τι λένε!

Σύμπνοια και ομοθυμία είναι το πολυπόθητο ζητούμενο και να λείψουν οι στείρες αντιπαραθέσεις και οι πολιτικάντικες συμπεριφορές, αν θέλουμε το γενικότερο καλό της περιφέρειάς μας και των πολιτών της…

 

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00