banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Διάκριση μαθητών του Γυμνασίου Ανατολικού σε Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό

0 comment 1 minutes read

 

Το λογοτεχνικό περιοδικό της Κεφαλονιάς «ΚΕΦΑΛΟΣ» διοργάνωσε φέτος τον 1ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης, με εκατοντάδες συμμετοχές. Ένας μαθητής και μια μαθήτρια από το Γυμνάσιο Ανατολικού Εορδαίας κατάφεραν αν αποσπάσουν το Β΄ και Γ΄ βραβείο στην κατηγορία χαϊκού. Πρόκειται για τον Δημήτρη Μπαταούλα, μαθητή της Γ΄ τάξης, ο οποίος απέσπασε το Β΄ βραβείο και για τη Μαργαρίτα Χριστοφορίδου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης, η οποία απέσπασε το Γ΄ βραβείο.

Τα ποιητικά έργα αξιολογήθηκαν από δεκαμελή κριτική επιτροπή λογοτεχνών από την Ελλάδα και την Κύπρο. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, σε ειδική ποιητική-μουσική εκδήλωση, όπου θα απονεμηθούν τα μετάλλια που θα συνοδεύουν τα βραβεία, ενώ τα έργα των συμμετεχόντων θα εκδοθούν σε καλαίσθητο τόμο από τους διοργανωτές.

Το χαϊκού είναι μια ιαπωνική ποιητική φόρμα. Παραδοσιακά αποτελείται από τρεις ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών, οι οποίες τοποθετούνται σε τρεις στίχους. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα βραβευμένα χαϊκού.

 

 

Μικρή η βάρκα

Μεγάλη η θάλασσα

Χαρά η ζωή.

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΑΪΚΟΥ : Δημήτρης Μπαταούλας

 

 

Ένα κορίτσι

στο μπαλκόνι απόψε

ονειρεύεται.

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΑΪΚΟΥ : Μαργαρίτα Χριστοφορίδου

 

 

Ο Διευθυντής

 

 

Πράπας Χαρίλαος

 

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00