banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Η Σύσταση εθνικού συμβουλίου …  Του Κώστα Πουτακίδη

0 comment 1 minutes read

Μέρες τώρα προσπαθώ να βρω τις απαντήσεις.. (και δεν της βρίσκω).. πρόκειται για την συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΚΥΝΑΛ.. που καταγγέλλοντας αποχώρησαν γιατί δεν τηρήθηκαν κάποια διαδικαστικά κλπ … δηλαδή μπούρδες… !!!
Συγκριμένα αναφέρομαι στην πρωτοβουλία του υπουργού εξωτερικών κ Νίκου Κοτζιά που κάλεσε τα κόμματα σε μια πρώτη διερευνητική συνάντηση για την σύσταση εθνικού συμβουλίου που θα χαράσσει την εξωτερική πολιτική της χώρας παίρνοντας υπόψη τα κρίσιμα εθνικά μας θέματα … και δεν θα αλλάζει η πολιτική με την εναλλαγή των κυβερνήσεων ..
Το όργανο αυτό το έχουν όλα τα μεγάλα κράτη αλλά και μικρότερα που έχουν εθνικά προβλήματα ..
Η χώρα μας… με τα τόσα εθνικά θέματα δεν κατάφερε να οργανώσει έναν ανάλογο εθνικό φορέα που θα χαράσσει και θα επιβλέπει την πιστή τήρηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας ..
Ερώτημα …
Α) γιατί η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε με δικαιολογίες του τύπου… δεν υπήρξε ατζέντα κλπ … αφού εκ των προτέρων τα κόμματα είχαν λάβει την ενότητα των θεμάτων που θα συζητήσουν ..??? και τέλος πάντων στην συγκεκριμένη περίπτωση η ουσία μετράει και όχι τα διαδικαστικά…!!!
Β) γιατί το ΚΥΝΑΛ ενώ παρέμεινε αποχωρώντας ταυτίστηκε με την Νέα Δημοκρατία καταγγέλλοντας και αυτό την διαδικασία με αστεία επιχειρήματα..???
Γ) τέλος γιατί τα υπόλοιπα μικρά κόμματα έμειναν χωρίς να προβούν σε καμιά καταγγελία …???
Τα συμπεράσματα είναι απλά …
Είναι προφανές ότι κάποια κόμματα και κάποια μερίδα πολιτικού προσωπικού της χώρας τους έχουν τόσο καλά δεμένους που σε καμιά περίπτωση δεν θα τους επιτρέψουν την χάραξη μιας εθνικής πολιτικής που θα λαμβάνει υπόψη μόνο τα εθνικά μας συμφέροντα και τίποτε άλλο

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00