banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

ΡΑΕ: Αυξημένες οι ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας στις δύο επόμενες δημοπρασίες – Επιπλέον 172 MWh/h τον Οκτώβριο και 171 MWh/h τον Φεβρουάριο

0 comment 1 minutes read

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, έπειτα από απόφασή της, προχώρησε στην αναπροσαρμογή της ετήσιας ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας, που διατίθεται μέσω των δημοπρασιών πώλησης προθεσμιακών προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας με φυσική παράδοση. Επίσης η σχετική απόφαση αφορά τον καταμερισμό της ποσότητας σε επιμέρους προθεσμιακά προϊόντα και το πρόγραμμα διεξαγωγής των δημοπρασιών για το έτος 2018.

Ειδικότερα, η ΡΑΕ αποφάσισε την αύξηση της ετήσιας ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας που διατίθεται μέσω των δημοπρασιών πώλησης προθεσμιακών προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας με φυσική παράδοση για το έτος 2018, λόγω απόκλισης από τον ετήσιο στόχο απομείωσης  του μεριδίου της ΔΕΗ.

Το σύνολο των υπολειπόμενων ποσοτήτων προς δημοπράτηση εντός του 2018 φτάνει τα 683 MWh/h, εκ των οποίων η επιμεριζόμενη επιπλέον ποσότητα απόκλισης είναι 172 MWh/h, με τις προβλεπόμενες δημοπρατούμενες ποσότητες για τον Οκτώβριο να ήταν 511 MWh/h.

Επιπλέον στην απόφαση καθορίζεται η επιπλέον ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που θα διατεθεί μέσω των δημοπρασιών πώλησης προθεσμιακών προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας με φυσική παράδοση, στην πρώτη δημοπρασία του 2019, η οποία είναι 171MWh/h.

Τέλος, έχει αξία να σημειωθεί ότι οι προσαυξημένες ποσότητες θα ήταν διπλάσιες εάν στην τελευταία διαπραγμάτευση οι θεσμοί δεν αποδέχονταν το αίτημα της ελληνικής πλευράς για περιορισμό των ποσοτήτων που προκύπτουν από αποκλίσεις στο 50%.

 

https://energypress.gr

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00