banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Συμμετοχή εκπροσώπων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε διεθνή συνάντηση του προγράμματος SUPER: Στήριξη των οικο-καινοτομιών στις διεθνείς αγορές (Supporting eco-innovations towards international markets)

0 comment 1 minutes read

Τετραμελής αντιπροσωπεία μελών της Ομάδας Εργασίας του έργου SUPER από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε σε συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους με θέμα: “Ανάλυση – αξιολόγηση των περιφερειακών δομών υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς την οικο-καινοτομία και τις διεθνείς αγορές” στις 26 & 27 Ιουνίου 2018 στην πόλη Thurles της Ιρλανδίας,

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης όλοι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν μία μελέτη περίπτωσης μίας οικο-καινοτόμας επιχείρησης της περιφέρειας τους και την ανέλυσαν με την χρήση του ειδικού εργαλείου αυτοαξιολόγησης (SAT) που στοχεύει στην εξαγωγή συστάσεων πολιτικής για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δομών υποστήριξης ΜμΕ σε θέματα οικο-καινοτομίας και διεθνοποίησης. Επίσης έγινε μία επισκόπηση της γενικής πορείας του έργου και διασαφηνίστηκαν τα επόμενα σημαντικά βήματα που πρέπει να γίνουν για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου. Επίσης καθορίστηκαν οι ημερομηνίες και οι τοποθεσίες για τις επόμενες συναντήσεις και τα περιεχόμενα των συναντήσεων αυτών.

Κατά την διάρκεια της συνάντηση έγινε επίσκεψη σε μία οικό-καινοτόμα επιχείρηση συμπαραγωγής παραγωγής βιοαερίου και ηλεκτρικής ενέργειας από ανακύκλωση σκουπιδιών στην βιομηχανική περιοχή της πόλης Thurles. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης έγινε η παρουσίαση του τρόπου εξαγωγής του βιοαερίου, ο τρόπος αποθήκευσης του και η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας. Μελετήθηκαν επίσης τρόποι μελλοντικής επιστημονικής συνεργασίας της καινοτόμας επιχείρησης με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00