banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

«Το φανάρι του Διογένη» ………….. (σχολιασμοί και επισημάνσεις)…

0 comment 6 minutes read

Οι κολαούζοι του συστήματος υπηρέτες στη γερμανική Ευρώπη

 

Γερμανία και Γαλλία συμφώνησαν σε ένα νέο προϋπολογισμό για την Ευρωζώνη. Εμμανουέλ Μακρόν και Άγγελα Μέρκελ συμφώνησαν για επίτευξη «υψηλότερου επιπέδου σύγκλισης και ανταγωνιστικότητας εντός Ευρωζώνης», κάτι που σηματοδοτεί τις προτεραιότητες του Βερολίνου.

Κολαούζος του συστήματος ο Μακρόν, παίζει το ρόλο του κήρυκα των «αξιών» της πολυπολιτισμικής συνύπαρξης και της μονταρισμένης νεοφιλελεύθερης  οικονομικής ληστείας σε βάρος των φτωχότερων κρατών της ΕΕ. Κυρίως του Ευρωπαϊκού Νότου, που πρέπει να εκτελεί υπάκουα τις εντολές, που ως κύριο στόχο έχουν να γεμίζουν τα γερμανικά κρατικά ταμεία.

Όλο και περισσότερα κράτη όμως τώρα αντιδρούν σε αυτή τη γερμανική Ευρώπη και οι φιρφιρίκοι των Βρυξελλών, αντί να συνετιστούν αλλάζοντας τακτική, χαρακτηρίζουν όσους αντιδρούν ακροδεξιούς!!! Αυτοί οι φιρφιρίκοι κατηγορούν τον Σαλβίνι και τους άλλους αντισυστημικούς ηγέτες ως εστία εθνικιστικής μόλυνσης στην ΕΕ, την ίδια ώρα που αυτή στενάζει κάτω από τη δεσποτική ηγεμονία της οικονομικής – και όχι μόνο – εξαθλίωσης του γερμανικού πολιτικού κατεστημένου.

Γαβγίζει ο Μακρόν εκεί που τον παίρνει και πρόσφατα έβγαλε γλώσσα στις ΗΠΑ. Αφού δεν έπρεπε να μιλήσει η Μέρκελ επί του θέματος, μίλησε αυτός… περί ανάγκης δημιουργίας ανεξάρτητου και ισχυρού «ευρωστρατού» που θα θωρακίσει την ΕΕ έναντι εξωτερικών εχθρών, της Ρωσίας, της Κίνας και των ΗΠΑ. Εδώ ο Μακρόν βρήκε το δάσκαλό του.

Η αντίδραση του Τραμπ μέσω tweet ήταν άμεση και αφοπλιστική: «Ο Μακρόν εισηγείται τη δημιουργία δικού του στρατού για να προστατέψει την Ευρώπη από τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία. Όμως τη Γερμανία βρήκαν μπροστά τους στους δύο παγκοσμίους πολέμους. Πώς πήγαν τα πράγματα τότε για τη Γαλλία; Είχαν αρχίσει να μαθαίνουν γερμανικά στο Παρίσι πριν έρθουν οι Αμερικανοί να τους σώσουν».

Όλο το παιχνίδι έχει σχέση με τη διεθνή οικονομική και γεωπολιτική τάξη πραγμάτων που θέλουν να επιβάλουν οι Γερμανοί ιμπεριαλιστές. Η γεωπολιτική πραγματικότητα μιλάει από μόνη της. Ξεκινάει το 1999 με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, την ανακατανομή των Βαλκανικών κρατών σε νέες σφαίρες επιρροής και τον έλεγχο των ενεργειακών διαδρομών. Σκόπια και Μακεδονικό παραμύθι μέσα στο γεωστρατηγικό παιχνίδι του Βερολίνου!

Τι δεν καταλαβαίνουμε; Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.

 

 

Η Ελλάδα της ξεφτίλας και η «γενιά του πολυτεχνείου»

 

 

Ο Σαράντος Καργάκος μας θυμίζει πως η φράση «ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο» πρωτοειπώθηκε από τον Κώστα Χατζηχρήστο σε μια επιθεώρηση τη 10ετία του 1960. Την απάντηση έδωσε κάποιος από το ακροατήριο «ποιος άλλος; Εμείς τα κορόιδα». Έτσι λύθηκε η απορία στο διηνεκές. Τα σπασμένα θα τα πληρώνουμε εμείς και μάλιστα με τη ραγιάδικη συγκατάθεσή μας. Με την επικύρωση δια της ψήφου μας.

Κανείς δεν έψαξε όμως γιατί και πώς φτάσαμε στα μνημόνια. Γιατί κανείς δεν τιμωρήθηκε γι αυτά. Μόνον ο Άκης μπήκε για λίγα χρόνια φυλακή και τώρα ο Γιάννος. Αιχμές για Σημίτη, αλλά ποιος πιστεύει πως όλα δεν θα σταματήσουν μετά την παρέμβαση κάποιας μαγικής δύναμης;

Ακούγεται πλέον ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και μπαίνουμε στις αγορές. Το να βγεις στις αγορές όμως σημαίνει πως έχεις κάτι να πουλήσεις. Αυτό προϋποθέτει παραγωγική δραστηριότητα. Εργοστασιακή, αγροτική, κτηνοτροφική. Εκτός από αέρα κοπανιστό, τι άλλο παράγουμε; Μπορεί να ακούμε πως «βγήκαμε από τα μνημόνια», αλλά η νηστεία θα συνεχιστεί πολλά χρόνια ακόμα! Απλά οι επόμενες κυβερνήσεις θα εφαρμόζουν όσα συμφωνήθηκαν με τα μνημόνια.

Μέχρι τη 10ετία του 80 ήμασταν αυτάρκεις σχεδόν σε όλα. Σήμερα εισάγουμε τα πάντα. Εισάγουμε ακόμα και το κρέας, όταν η Ελλάδα από τη φύση της μπορεί να αναπτύξει αιγοτροφία-προβατοτροφία, αγελαδοτροφία κλπ. και αντί να εισάγει κρέας να εξάγει.

Πριν η «γενιά του πολυτεχνείου» δημιουργήσει αυτά τα αδιέξοδα, η Ελλάδα ήταν μια βιομηχανική χώρα και παρήγαγε πολλά προϊόντα για εσωτερική κατανάλωση και για εξαγωγές.

Η ΑΓΕΤ Ηρακλής για εξαγωγή τσιμέντου και η Ελληνική Χαλυβουργία με ανταγωνιστικό νικέλιο στα αντίστοιχα αγγλικά και ιταλικά χαλυβουργεία. Πλαστικά Πετζετάκης, Αμυντικά Συστήματα και εξαγωγές πολεμικού υλικού. Εξαγωγή «λευκών συσκευών», ανταγωνιστικών των γερμανικών (ΠΙΤΣΟΣ – ΕΣΚΙΜΟ). Η Πειραϊκή Πατραϊκή από τις καλύτερες. Η ΑΕΒΑΛ (Πτολεμαΐδα) με το καλύτερο και φθηνότερο λίπασμα για τους αγρότες. Μια χώρα όχι μόνον αυτάρκης αλλά και εξαγωγική. Να αναφερθούμε στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στην Ολυμπιακή…;

Και ήρθαν οι επιδοτήσεις και οι προβληματικές επιχειρήσεις και ήρθε η υπερχρέωση, η κατάρρευση, τα μνημόνια. Ήρθε το «δημογραφικό» και ο ξενιτεμός των νέων σπουδαγμένων. Οι πλέον ανήσυχοι νέοι ξενιτεύονται. Πλουτίζουν ξένων πατρίδες και εδώ – μεθοδευμένα – έρχονται οι κάτοικοι της Αφρικής! Τους μεταλλάσσουν σε ευρω-κατοίκους, γιατί το κεφάλαιο χρειάζεται φθηνό εργατικό δυναμικό.

Επενδύσεις από Έλληνες δεν φαίνονται στον ορίζοντα. Όσοι προσπάθησαν, απογοητεύτηκαν και έφυγαν, π.χ. Βουλγαρία. Οι ξένοι αγοράζουν περιουσίες Ελλήνων για ψίχουλα και επενδύουν με λεόντειους όρους. Αυτοί οι όροι είναι το φθηνό εργατικό δυναμικό. Είναι οι μετανάστες ή λαθρομετανάστες και το εμπόριο των ταλαίπωρων αυτών ανθρώπων. ΜΚΟ και όσοι κρύβονται πίσω από την εκμετάλλευση αυτών των δύστυχων ανθρώπων!

Κάποτε πρέπει να εξετάσουμε την ευθύνη της «γενιάς του πολυτεχνείου» και ό,τι αυτή δημιούργησε. Την Ελλάδα των μνημονίων και την απουσία της ατομικής ευθύνης. Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς! Η μεταπολίτευση δεν χρέωσε μόνον τις επόμενες γενιές, αλλά υποθήκευσε την Ελλάδα στους ξένους.

Με τη «λογική» φταίει ο καπιταλισμός, φταίνε οι Αμερικανοί, άλλοι, η Ελλάδα ξεπουλήθηκε. Τι να λέει η φωνή της Μαρίας Δαμανάκη για όλα αυτά, από το Λονδίνο; Τι να λέει ο Παπουτσής από την παγκόσμια τράπεζα που βολεύτηκε και ο Λαλιώτης όπου κι αν βρίσκεται; «Αντιστασιακά εύσημα» από τους επώνυμους που έχτισαν πολιτικές καριέρες για να σωρεύουν ερείπια στα αποκαΐδια των μνημονίων.

 

Υ.Γ.: Άλλο οι πολιτικές καριέρες των επωνύμων και άλλο οι άδολοι αγώνες των ανωνύμων που συμμετείχαν στην εξέγερση του πολυτεχνείου. Η γενιά που κατέστρεψε την Ελλάδα πολιτευόμενη ζει και βασιλεύει. Αυτοί που υποφέρουν είναι όσοι τους πίστεψαν!

 

 

 

 

Διαμαντής Βαχτσιαβάνος  

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00