Γιατί θέλουν να διαλύσουν τη μεσαία τάξη;

 

Αν μας ρωτούσαν πώς βλέπουμε την Ευρώπη σήμερα, τι θα λέγαμε; Η Ελλάδα είναι καλύτερα με το ευρώ;

Η Ευρώπη που ζούμε είναι ένα κοινωνικό χάος. Έχει όμως η Ευρώπη αυτή τη δική της ιστορία και ένας κοινός πολιτισμός ενώνει τους λαούς της. Ένας πολιτισμός που το «διευθυντήριο των Βρυξελλών» απαιτεί να τον ξεχάσουμε. Πώς; Επιβάλλοντας αντιδημοκρατικά νέα ήθη, γράφοντας μια άλλη ιστορία και διαμορφώνοντας ένα πολυπολιτισμικό τερατούργημα υπηρέτη της νέας κοινωνίας της «νέας τάξης πραγμάτων». Μια κοινωνία που δεν θα σκέφτεται, δεν θα αντιδρά και απλά θα εκτελεί τις εντολές τους. Με φθηνά μεροκάματα, στην υπηρεσία μιας ελίτ τραπεζιτών-τοκογλύφων.

Η ιστορία από την αρχαιότητα ακόμα σημειώνει πως η μεσαία τάξη αποτελεί ελιξίριο προόδου των κοινωνιών των ανθρώπων. Είναι το οξυγόνο ανάταξης για μια προοδευτική κοινωνία και επειδή δεν ποδηγετείται από τα σκοτεινά συμφέροντα της νέας τάξης πραγμάτων και το διευθυντήριο των Βρυξελλών, βρίσκεται στο στόχαστρό της και θέλουν να την εξαφανίσουν.

Σε μια αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη ο μεγάλος τραγωδός μέσα από τους ήρωές του αναφέρει πως είναι υγεία η μεσαία τάξη για μια δημοκρατική κοινωνία, γιατί από τη μια οι πλούσιοι ψηφίζουν καιροσκοπικά για να αυξήσουν τον πλουτισμό τους και από την άλλη, οι φτωχοί ψηφίζουν με οργή και αγανάκτηση διαταράσσοντας αμφότεροι την ισορροπία. Έτσι, η ομαλότητα και η σταθερότητα εξασφαλίζονται μέσα από μια ισχυρή μεσαία τάξη.

Στα χρόνια των μνημονίων η μεσαία τάξη δέχεται την χειρότερη επίθεση . Τα φορολογικά μέτρα την εξοντώνουν και η μεσαία τάξη χάνει σιγά-σιγά την ιδιοκτησία της και φτωχοποιείται. Αν προσθέσουμε στο πρόβλημα και το δημογραφικό (μειωμένες οι γεννήσεις), την αύξηση της ανεργίας και τη μετανάστευση των νέων, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει η Ελλάδα που ξέρουμε.

Στα υπαρκτά αυτά προβλήματα τα ΜΜΕ, αντί να ενημερώσουν το λαό για τα πραγματικά του προβλήματα, αποπροσανατολίζουν πλήρως και κατευθύνουν την κοινή γνώμη σε αντίθετη αλλά ελεγχόμενη από το σύστημα κατεύθυνση. Προπαγανδίζουν οτιδήποτε καταστρέφει τη μεσαία τάξη, διαστρέφοντας την πραγματικότητα.

Προπαγανδίζουν ότι θα οδηγήσει σε κατάρρευση την κοινωνία των ανθρώπων διαλύοντας το κοινωνικό κράτος και αυτό το ονομάζουν πρόοδο. Μάχη δίνουν τα συστημικά ΜΜΕ για τηλεπαιχνίδια, προπαγάνδα για την ταυτότητα αλλαγής φύλου και άλλα «προοδευτικά», όπως την υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά το πόσο καλό κάνει η μεγάλη φορολογία στην ανάταση της οικονομίας;

Κάνουν οτιδήποτε θα κρατήσει τους πολίτες κοιμισμένους και διχασμένους, έως ότου στείλουν τη μεσαία τάξη στην κόλαση και μαζί τους όλη την κοινωνία.

Υ.Γ.: Έχουμε ζήσει την προπαγανδιστική λαίλαπα των ΜΜΕ κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος με το «μένουμε ευρώ» και την δήθεν καταστροφή που θα γίνει εάν εξέλθουμε απ’ αυτό!

Κάνουν τα πάντα τα ΜΜΕ για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και ενίοτε σκορπούν φόβο και πανικό. Φτάνει αυτό να ικανοποιεί τους σκοπούς των αφεντικών. Ενώ είναι γνωστό και στους πιο αδαείς πως η μεγάλη φορολογία είναι εχθρός της επιχειρηματικότητας, το κεφάλαιο αυτό το αφήνουν αδιάβαστο.

Πώς να επενδύσουν οι κεφαλαιούχοι, όταν σ’ αυτή τη χώρα δεν υπάρχει σταθερό φορολογικό σύστημα τουλάχιστον για μια πενταετία και χαμηλοί συντελεστές φορολόγησης;

Για να «αναστηθεί» η χώρα χρειάζεται να στηριχθεί η μεσαία τάξη, για να έρθουν επενδύσεις. Να αλλάξουν τα δεδομένα που φρενάρουν την ανάπτυξη. Τον τρόπο τον ξέρουν. Ας αντιγράψουν ακόμα και το φορολογικό σύστημα της γείτονος Βουλγαρίας. Είναι μονόδρομος…

 

Διαμαντής Θ. Βαχτσιαβάνος


Comments

Μία απάντηση στο “Γιατί θέλουν να διαλύσουν τη μεσαία τάξη;”

  1. Συγχαρητήρια κύριε Διαμαντή για το άρθρο σας δυστυχώς αυτό που βιώνει το κράτος μας είναι πρωτοφανές έχουμε σχεδόν δέκα χρόνια αναγκαστικής λιτότητας σημαντική αύξηση ανεργίας αυτοκτονιών που δεν ανακοινώνονται από κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης νέους ανθρώπους που φεύγουν στο εξωτερικό και τελικά μας μένει μια χώρα υποχείριο όργανο των δανειστών μας
    Μια χώρα που βρίσκεται εδώ και δέκα χρόνια στον αυτόματο πιλότο παρ´ολα αυτά ο κόσμος αν και υποφέρει δεν αντιδράει έτσι αποδεχόμαστε αυτή την κατάσταση την αποδοχή του κόσμου να ζει έτσι μπορεί να μου την εξηγήσει κάποιος γιατι όσο δεν αγωνιζόμαστε αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *