banner
banner
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
banner
banner

2014- ΕΤΟΣ ΟΔΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ (Μαρία Αντωνιάδου)

0 comment 2 minutes read

Μια χρονιά μαχαίρι για την πολύτεκνη οικογένεια. Καθημερινά το κράτος πριονίζει τους πολυτέκνους και ουδεμία απολύτως καλύτερη προοπτική υπάρχει γι ‘ αυτούς .

Εκτός απο την φορολογική καταιγίδα που όμοια της δεν έχει υπάρξει από την απελευθέρωση του 1821 μέχρι και σήμερα προχθές ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος προχώρησε σε μια απίστευτη αποκάλυψη, που δεν έχει προηγούμενο κάτι που φυσικά δεν ακούστηκε σε κανένα μεγάλο κανάλι.

Η συγκυβέρνηση στερεί ακόμη και τη δωρεάν διανομή τροφίμων σε χιλιάδες οικογένειες  σε μια περίοδο που οι πολίτες αυτής της χώρας βιώνουν τις χειρότερες συνθήκες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης .

Όπως όλοι γνωρίζουμε η Ε.Ε. με τα προγράμματα παρέμβασης βοηθά τα κράτη – μέλη της προκειμένου να χορηγούνται με τρόφιμα σε ευπαθείς ομάδες. Τα κριτήρια επιλεξιμότητας τα καθορίζει το κράτος. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή επιτροπή οι πολύτεκνοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες όπως οι μονογονεικές , οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι μετανάστες .

Όπως καταγγέλλει ο κ. Θεοτοκάτος η απόφαση του υπουργείου λέει ότι δικαιούχοι των δωρεάν τροφίμων ορίζονται αποκλειστικά και μόνο οι άποροι . Ως άποροι όμως τονίζεται είναι τα άτομα,  που έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ προσαυξανόμενο 30% για τη σύζυγο 20% για κάθε ανήλικο τεκνό, που σημαίνει σε μια πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα ανήλικα παιδιά για να δικαιούνται τη δωρεά τροφίμων πρέπει να έχει εισόδημα 31.500 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι το όριο φτώχειας προσαυξανόμενο κατά 50% .

Όλα αυτά, όμως, προ κρίσης και στην εποχή του « λεφτά υπάρχουν».  Έλα, όμως, που οι κυβερνητικοί «φωστήρες» αντί να αυξήσουν το ποσό, το μείωσαν κατά 50% . Με αποτέλεσμα να δικαιούνται δωρεάν τρόφιμα όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 20.160 ευρώ  (κάτω από το όριο φτώχειας) .

Το πρόβλημα τονίζω δεν είναι η δωρεά διαμονή τροφίμων αλλά η συνεχόμενη απαξίωση της πολύτεκνης οικογένειας. Κατάργησαν τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, ακόμα το επίδομα για όσους έχουν προστατευόμενα τέκνα και έθεσαν όριο εισοδήματος για τους υπόλοιπους. Τέτοιου είδους μανία και εξοντωτική πολιτική κατά των πολυτέκνων και μάλιστα αυτών που έχουν μεγάλο αριθμό παιδιών δεν έχει υπάρξει . Πρέπει κάποτε να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι αν δεν ανατραπεί αυτή η κατάσταση θα μείνουν στην ιστορία ως οι  «νεκροθάφτες» του Έθνους. Το χειρότερο δε χαίρονται για τη σωτηρία της  Ελλάδας. Για πια Ελλάδα χωρίς παιδιά;

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων

Μαρία Αντωνιάδου

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00