banner
banner
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Ανάπτυξη Κέντρων Δεξιοτήτων στη Δυτική Μακεδονία: Έμφαση στην Υποστήριξη Ανέργων και Εργαζομένων στις Λιγνιτικές Περιοχές

0 comment 3 minutes read
Την Παρασκευή 31.05.2024, μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Α.Ε. και τον διακριτικό τίτλο «ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε.» και της Ένωσης των οικονομικών φορέων «ΑΠΟΨΗ Υπηρεσίες Πληροφορικής Συμβουλευτικής και Εκπαίδευσης Ανώνυμη Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «ΑΠΟΨΗ Α.Ε.» και «EEO GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο «ΕΕΟ GROUP Α.Ε.», υπογράφηκε η σύμβαση:
για την ανάπτυξη και λειτουργία τριών (3) Κέντρων Δεξιοτήτων με κάλυψη του συνόλου των λιγγνιτικών περιοχών με κατάλληλες φυσικές υποδομές (2) στη Δυτική Μακεδονία και (1) στη Μεγαλόπολη, που θα επιτρέπουν την καθημερινή επαφή και συνεργασία των στελεχών και συμβούλων της Πράξης με τους ωφελούμενους (άνεργοι, εργαζόμενοι σε επισφαλείς θέσεις, αυταπασχολούμενοι και εν δυνάμει νέοι επιχειρηματίες). Τα Κέντρα Δεξιοτήτων θα αποτελούν ένα δίκτυο παροχής υπηρεσιών ενημέρωσης στους ωφελούμενους για ανοιχτά προγράμματα στήριξης του ανθρώπινου δυναμικού και των επιχειρήσεων, υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού καθώς και υλοποίησης ταχύρρυθμων και εξειδικευμένων προγραμμάτων απόκτησης γνώσεων και επαγγελματικών ικανοτήτων για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και ανέργους, σε τομείς όπως τα πράσινα επαγγέλματα και τα ψηφιακά επαγγέλματα (Βιομηχανία 4.0) καθώς η απόκτηση εγκάρσιων δεξιοτήτων (transversal skills, Soft Skills) που είναι απαραίτητα στοιχεία, για την προσαρμογή και τον μετασχηματισμό του ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε νέο ή αναδυόμενο επαγγελματικό / εργασιακό περιβάλλον (καινοτομία, λήψη αποφάσεων, επικοινωνία, επίλυση προβλημάτων, διαχείριση χρόνου, προσαρμοστικότητα, κριτική σκέψη, κ.λπ.).
Οι εκροές των Κέντρων Δεξιοτήτων δεν περιορίζονται στη βελτίωση της πρόσβασης και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της απασχόλησης των ανέργων στην αγορά εργασίας, αλλά των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων, καθώς και εκείνων που εντέλει θα επιλέξουν την άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Επιπλέον, τα Κέντρα Δεξιοτήτων θα καλύπτουν τα στάδια προετοιμασίας, καθοδήγησης και συμμετοχής των ωφελούμενων σε εξατομικευμένες υπηρεσίες και πρόσβαση σε εργαλεία, προκειμένου να διαγιγνώσκονται οι πραγματικές τους ανάγκες, να δρομολογείται εστίαση σε εναλλακτικές επιλογές επαγγελματικού προσανατολισμού (δημιουργία ατομικού προφίλ), ώστε να ικανοποιούνται ολοκληρωμένα και ουσιαστικά τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα και να βελτιώνονται οι δεξιότητές τους, με προτεραιότητα στους τομείς του αναπτυξιακού προτύπου κάθε λιγνιτικής περιοχής.
Τα Κέντρα Δεξιοτήτων, θα καταγράφουν τις ανάγκες – κενές θέσεις εργασίας που υπάρχουν από επιχειρήσεις στην αγορά εργασίας, καθώς και τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε ωφελούμενου, προκειμένου να συμβάλλουν μέσω της πλατφόρμας στη σύζευξη της προσφοράς με τη ζήτηση εργασίας που θα διαθέτουν στη βιώσιμη πρόσβαση των ωφελούμενων στην αγορά εργασίας με τη δημιουργούμενη ζήτηση, ενώ θα στελεχώνεται από εξειδικευμένα στελέχη και Συμβούλους σε θέματα επιχειρηματικότητας, επαγγελματικής σταδιοδρομίας, coaching / mentoring, καθώς και ανάπτυξης και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού ευρύτερα. Στο πλαίσιο της Δράσης θα υλοποιούνται περιοδικές αναλυτικές έρευνες πεδίου και εκθέσεις σε μία σειρά θεμάτων που αφορούν τις τοπικές αγορές εργασίας και το ανθρώπινο δυναμικό τους υπό το πρίσμα της διερεύνησης του πλαισίου στοχευμένης αναβάθμισης των δεξιοτήτων και της επανακατάρτισης των ανέργων και των εργαζομένων στις λιγνιτικές περιοχές ενδιαφέροντος, όπως προβλέπεται στις λοιπές Δράσεις της Προτεραιότητας 4 του ΠΔΑΜ 2021-2027.
ΑΝΚΟ ΑΕ

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00