banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

ΑΙΑΝΗ Economic Forum: Συνεργατική πρωτοβουλία για την οικονομική ανάπτυξη από τον Εμπορικό Σύλλογο Αιανής και το ΕΒΕ Κοζάνης

0 comment 2 minutes read
Ο Εμπορικός Σύλλογος  Αιανής ως φορέας που εκπροσωπεί το Επιχειρείν της τοπικής κοινωνίας, σε συνδιοργάνωση με το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, ανέλαβε την πρωτοβουλία μιας νέας προσπάθειας για την άμβλυνση και αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν την Αιανή και την ευρύτερη περιοχή, στα διοικητικά όρια της Αρχαίας Ελίμειας.
Το 2ήμερο ΑΙΑΝΗ Economic Forum με γενικό τίτλο Οικονομία & Πολιτισμός – Τοπικές Δυνάμεις & Ευκαιρίες, αντιπροσωπεύει μια σημαντική ευκαιρία για την Αιανή και την ευρύτερη περιοχή να επαναπροσδιορίσουν τον εαυτό τους ως οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο. Μέσα από τις συζητήσεις και τις προτάσεις που προέκυψαν, οι φορείς και οι επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν τις αλλαγές στο γενικότερο περιβάλλον τους και να προσαρμοστούν ανάλογα.
Η ανάπτυξη του τουρισμού αποτελεί έναν από τους κύριους πυλώνες αυτής της προσπάθειας. Η Αιανή διαθέτει μια πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά που μπορεί να αξιοποιήσει για να προσελκύσει τουρίστες από όλο τον κόσμο. Με αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, του μουσείου και των βυζαντινών ναών, η περιοχή μπορεί να δημιουργήσει ένα ελκυστικό προφίλ για τους επισκέπτες.
Πέραν του τουρισμού, όμως, το ΑΙΑΝΗ Economic Forum εστιάζει και στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή. Ένας θεσμός με τεράστια δυναμική, που θα καθιερωθεί. Με διάλογο και συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων και των τοπικών αρχών, μπορούν να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για επενδύσεις και ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην περιοχή.
Με την οργάνωση του ΑΙΑΝΗ Economic Forum, οι οργανωτές  δείχνουν τη δέσμευσή τους για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου που προωθεί την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην περιοχή. Η δράση τους αναδεικνύει το ρόλο τους ως κινητήριες δυνάμεις πίσω από την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Η πρωτοβουλία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αιανής Γιώργου Φτάκα και του προέδρου του ΕΒΕ Κοζάνης Γιάννη Μητλιάγκα, σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός δυναμικού και βιώσιμου οικονομικού πλαισίου για την Αιανή και την ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ελίμειας.
Επιπλέον, η συνεργασία τους με άλλους θεσμούς και φορείς, όπως η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, καταδεικνύει την ικανότητά τους να δημιουργούν συνεργατικούς δεσμούς για την επίλυση σοβαρών κοινωνικών και οικονομικών ζητημάτων.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αιανής και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης αποτελούν πρότυπα αφοσίωσης στην προώθηση της οικονομικής ευημερίας και της πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής τους.
Τη συνεδρία συντόνισε ο Αντώνης Πουγαρίδης, εκδότης της εφημερίδας ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ.

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00