banner
banner
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
banner
banner

27η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος (video)

0 comment 11 minutes read

27hamfiktptol14 (10)27hamfiktptol14 (5)27hamfiktptol14 (2)27hamfiktptol14 (1)Με εξαιρετική επιτυχία συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, η 27η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος, σε συνεδριακή αίθουσα ξενοδοχείου της Πτολεμαΐδας, που την παρακολούθησαν δεκάδες τακτικά μέλη συλλόγων και φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας, καθώς και αρκετός κόσμος.

Στη μεσημβρινή συνεδρία -από όπου το ΒΙΝΤΕΟ και οι ΦΩΤΟ- παρακολουθήσαμε τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις:

– «Δωρεά οργάνων», από τη συντονίστρια μεταμοσχεύσεων του παραρτήματος ΕΟΜ Βορείου Ελλάδος Έφη Καλλέργη

– «Γιατί ο αθλητισμός σε κάνει μακροβιότερο αιμοδότη», από τον καθηγητή Σωματικής Αγωγής Σάββα Χριστοδούλου

– «Ενημέρωση σχετικά με τον Φορολογικό Κώδικα», από τον φοροτεχνικό της ΠΟΣΕΑ Απόστολο Αγγελίδη

– «Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών και ορθή χρήση του Διαδικτύου», από τη Γεν. Γραμματέα του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» Κάκη Τσαουσίδου

– «Περί Οργανωτικής Συγκρότησης – Δομής της ΠΟΣΕΑ», από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) Χρήστο Πρωτόπαπα

Το τριήμερο των εργασιών της 27ης Αμφικτιονίας 3-5 Οκτωβρίου 2014, που η καρδιά του εθελοντισμού χτυπούσε στην Πτολεμαΐδα, ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής 3 Οκτωβρίου με τον τερματισμό στην πλατεία της Πτολεμαΐδας της 12ης Λαμπαδηδρομίας και την υποδοχή της φλόγας της Αγάπης, της φλόγας του Αλτρουϊσμού και της Ζωής και συνεχίστηκε λίγο αργότερα με την επίσημη Τελετή Έναρξης.

Στην πρωινή συνεδρία του Σαββάτου 4/10 είχαμε τις εισηγήσεις των κκ.: Ιωάννη Παπαδόπουλου – προέδρου ΠΕΝΕΑ, Αλέξανδρου Σπυριδωνίδη – επιστημονικού υπεύθυνου ΚΕΔΜΟΠ Πάτρας, Βασιλικής Εξαγοράρη – δρ βιολόγου Αιματολογικής Κλινικής Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Κων/νου Σταμούλη – αιματολόγου επιστημονικού δντή ΕΚΕΑ, Παναγιώτη Τσανάκα – καθηγητή ΕΜΠ, προέδρου ΕΔΕΤ

Η απογεματινή συνεδρία του Σαββάτου περιελάμβανε τοποθετήσεις εκπροσώπων συλλόγων, ομάδων, φορέων εθελοντών αιμοδοτών (ανταλλαγήαπόψεων – ενημερώσεις – προβληματισμοί – αντιμετώπιση προβλημάτων συνεργασίες κ.λπ.).

Τέλος οι εργασίες της 27ης Αμφικτιονίας θα ολοκληρωθούν αύριο (σήμερα) Κυριακή το μεσημέρι 5 Οκτωβρίου 2014 με τη γενική συνέλευση, όπου θα γίνει η έγκριση του ψηφίσματος της αμφικτιονίας, ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της περιόδου 1.5.2013-30.4.2014 και θα τεθούν οι στόχοι της τρέχουσας περιόδου.

Η 27η Αμφικτιονία διοργανώθηκε από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής», υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του εκλιπόντα πρώτου προέδρου της ΠΟΣΕΑ και εμπνευστή της Αμφικτιονίας Γιώργου Σιμιγιάτου.

Ακολουθούν οι χαιρετισμοί του Θεόδωρου Τσαουσίδη και του Δημήτρη Σιδερίδη στην Τελετή Έναρξης της 27ης Αμφικτιονίας

 

1. Χαιρετισμός του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής της 27ης Αμφικτιονίας και προέδρου του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» Θεόδωρου Τσαουσίδη

Φίλες και φίλοι,

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής της 27ης Αμφικτιονίας σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που μας τιμάτε με την παρουσία σας.

Η καρδιά του ηλεκτρισμού της χώρας, η Πτολεμαΐδα, γίνεται αυτό το τριήμερο η καρδιά του Εθελοντικού Αιμοδοτικού κινήματος της Ελλάδας. Στόχος μας είναι η καλύτερη ενημέρωση των στελεχών στα ζητήματα γύρω από την Αιμοδοσία, αλλά και τις άλλες μορφές Δωρεάς Ζωής (Αιμοπετάλια, Ομφαλοπλακουντιακό Αίμα, Μυελός τωνΟστών, Δωρεά Οργάνων), καθώς και η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και η δημιουργία Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Είναι σίγουρο ότι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ είμαστε άνθρωποι με ευαισθησίες, που λειτουργούμε αλτρουιστικά και δίνουμε, κυριολεκτικά, Ζωή από την Ζωή μας!

Δυστυχώς, μαζί μας δεν βρίσκονται αγαπημένοι φίλοι και εμπνευστές, άνθρωποι από τους οποίους μάθαμε πολλά και θα είναι πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας. Δεν ξεχνάω την πολύτιμη βοήθεια των αείμνηστων Παπά Κωνσταντίνο και Παπαχαρίση Τιμόθεο στα πρώτα βήματα του συλλόγου μας και φυσικά την πολύτιμη προσφορά του επί σειρά ετών Προέδρου της Ομοσπονδίας και εμπνευστή της Αμφικτιονίας, τον εκλιπόντα Γεώργιο Σιμιγιάτο, στην μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένη η 27η Αμφικτιονία.

Πολύτιμη υπήρξε η υποστήριξη του εγχειρήματος αυτού από φορείς και επαγγελματίες της περιοχής μας. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τον Δήμο Εορδαίας, την ΔΕΗ Α.Ε., το Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας, το σωματείο εργαζομένων ΔΕΗ «Η ΕΝΩΣΗ» και όλες τις επιχειρήσεις που συνέβαλαν στην διοργάνωση της 27ης Αμφικτιονίας.

Σας ευχόμαστε καλή διαμονή, να περάσουμε όμορφα και τα αποτελέσματα αυτού του συνεδρίου να μείνουν για πάντα αποτυπωμένα στο μυαλό αλλά και την καρδιά μας!

 

2. Χαιρετισμός Προέδρου Συνδέσμου Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Δυτ. Μακεδονίας Δημήτρη Σιδερίδη

 

Αγαπητοί αδ27hamfiktptol14 (15)ελφοί εθελοντές αιμοδότες,

Έχω την μεγάλη χαρά να σας καλωσορίσω στην 27η Αμφικτιονία συλλόγων και φορέων εθελοντών αιμοδοτών που φέτος γίνεται στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Μια πόλη όπου για 18 χρόνια είχα την ευκαιρία να εργαστώ και να γνωρίσω τον κόσμο της. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω λοιπόν, ότι οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ φιλόξενοι και έχουν αναπτυγμένο πνεύμα αλληλεγγύης και προσφοράς στο συνάνθρωπο. Δεν έχουν όμως ένα σύλλογο αιμοδοτών μέσα από τον οποίο μπορούν να γίνουν πράξη όλες αυτές οι αρετές τους. Η 27η Αμφικτιονία εύχομαι να γίνει η αφορμή, ώστε να γεννηθεί κι εδώ σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών.

Όλοι όσοι εργαστήκαμε για να γίνει πραγματικότητα το όνε 27hamfiktptol14 (14)ιρο της αμφικτιονίας στη περιοχή μας πιστεύουμε ότι η προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο είναι ένας σκοπός για τον οποίο αξίζει κάποιος να αφιερώσει τον εαυτό του, όπως έχετε κάνει όλοι όσοι ήρθατε εδώ από κάθε γωνιά της Ελλάδος, αλλά και πριν από μας πολλοί που δεν βρίσκονται σωματικά μαζί μας, αλλά παραμένουν αθάνατοι στην καρδιά μας. Τα θέματα του Συνεδρίου και οι εισηγήσεις των επιστημόνων θα αποτελέσουν εφόδια στους συλλόγους και τους συνέδρους στον αγώνα μας για τη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας. Το πολύ ελκυστικό πρόγραμμα θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους συλλόγους να αναπτύξουν την γνώμη τους, να απεικονίσουν την πραγματικότητα που υπάρχει στους συλλόγους ανά την επικράτεια, να επικοινωνήσουν τις τακτικές ανάπτυξης της εθελοντικής αιμοδοσίας που εφαρμόζουν, αλλά και να απαριθμήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και να προτείνουν αλλαγές και βελτιώσεις στη λειτουργία των συλλόγων και της ΠΟΣΕΑ με σκοπό τον πολλαπλασιασμό των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών.

Τέλος, η αμφικτιονία μέσα και από την επιβράβευση ιδιαίτερα δραστήριων συλλόγων ελπίζω να προσφέρει σε όλους μας τις απαραίτητες γνώσεις και πρακτικές, ώστε με τη δράση μας η Ελλάδα να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο υγιές αίμα.

 

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

 

 

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00