Άδεια εγκατάστασης για μονάδα αποθήκευσης ενέργειας 50 MW στο Αμύνταιο
Τη χορήγηση άδειας εγκατάστασης για σταθμό αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ενέκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, για έργο που θα υλοποιηθεί στη θέση «Αμύνταιο 2», στη Δημοτική Ενότητα Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.
Το έργο αφορά σύστημα αποθήκευσης με χρήση συσσωρευτών (μπαταριών), με μέγιστη ισχύ έγχυσης και απορρόφησης 50 MW. Η εγκατεστημένη χωρητικότητα ανέρχεται σε 241,488 MWh, ενώ η εγγυημένη (ωφέλιμη) χωρητικότητα φτάνει τα 200 MWh.
Φορέας υλοποίησης είναι η εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες Μονοπρόσωπη Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί σε έκταση περίπου 31 στρεμμάτων στην περιοχή του Αμυνταίου και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ανάπτυξης έργων ενεργειακής αποθήκευσης, που θεωρούνται κρίσιμα για τη σταθερότητα του ηλεκτρικού συστήματος και την ενίσχυση της διείσδυσης των ΑΠΕ.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
- 1
- 2









