Ο άγιος Αγαθάγγελος είναι τοπικός άγιος, γεννήθηκε και έζησε στη Φλώρινα και μαρτύρησε στο Μοναστήρι (Μπίτολα), στις 17 Φεβρουαρίου 1727.

Τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ειρηναίου. Στην ομιλία του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι χριστιανοί σήμερα μιμούμενοι τον Άγιο μπορούμε με τη ζωή μας να μαρτυρήσουμε τον Χριστό στη σύγχρονη κοινωνία μας. Είναι ανάγκη να καταθέσουμε το βίωμα και όχι τον λόγο μας, μέσω της αγάπης, της αποδοχής των αδελφών μας, της υπομονής και της υπακοής στην Εκκλησία.

Στις ιερές ακολουθίες παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος. Παρέστησαν, επίσης, ο Βουλευτής Ν. Φλώρινας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας κ. Αθανάσιος Τάσκας, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλειος Γιαννάκης, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι πολιτικών αρχών, φορέων και συλλόγων, ο Διοικητής τού 1ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Στέφανος Δοξάκης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος πιστών που προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο.

Ο άγιος Αγαθάγγελος αποτελεί ευλογία και καύχημα τής Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καθώς σε νεαρή ηλικία ομολόγησε την πίστη του στον Χριστό, για τον οποίο μαρτύρησε.

Καλούμε τους πιστούς τής Ιεράς Μητροπόλεως να τιμούν τη μνήμη του και να επικαλούνται τις πρεσβείες του.

Εκκλησία Online