O Αποστόλης Καραγιοαννίδης από την περιοχή μας συμμετέχει στην εκπομπή μαγειρικής Master Chef που προβάλλεται σε περισσότερες από 40 χώρες.
Ο Αποστόλης είναι επαγγελματίας μάγειρας αφού επί σειρά ετών έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του ως μάγειρας, στο ξενοδοχειο FLEGRA PALACE στην χαλκιδικη , στο Anthemus Sea Beach Hotel & Spa , στο Sunprime White Pearl Resort, Rhodes, Greece στη ΡΟΔΟ και 4 χειμώνες στον “Γεμιστάνα” στην πόλη του στην κοζάνη.
Μετά από παρότρυνση και πιέσεις του φίλου και συναδέλφου του Ηλία Σισμανίδη (εξ ίσου καλού μάγειρα), αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο Master Chef.
O Αποστόλης Καραγιαννίδης έχει φοιτήσει στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, ως μάγειρας, απέδειξε δε ότι είναι μαχητής της ζωής, καθότι χρόνια τώρα, παλεύει, αγωνίζεται μόνος του και τα καταφέρνει.
Ο Αποστόλης λοιπόν περιμένει τη στήριξη από την περιοχή του, προκειμένου να φτάσει στο τελικό στάδιο του Master chef.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ στο Master Chef
1. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μεγάλο σου ατού που πάνω σε αυτό πόνταρες και σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή;
Στο ότι κατάλαβα τι αγαπάω και με τι θέλω να ασχοληθώ στη ζωή μου. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο η μαγειρική.
2. Πόσων χρόνων αισθάνεσαι ότι είσαι;
Αισθάνομαι πως είμαι 5-6 χρόνια μεγαλύτερος διότι αυτά που πέρασα καθώς μεγαλώνω, με ωρίμασαν πολύ πιο γρήγορα.
3. Σε ποια εποχή θα ταίριαζες περισσότερο και γιατί;
Θα ήθελα να ζω σε μια εποχή στο μέλλον και εύχομαι σε αυτή την εποχή οι άνθρωποι να αναγνωρίζονται με την αξία τους και αυτό το ξεχωριστό που έχει να δείξει ο καθένας μας. Δυστυχώς στην εποχή μας κάτι τέτοιο δεν το συναντάς συχνά.
4. Σε ποιον διάσημο Έλληνα θα εμπιστευόσουν ένα μυστικό σου;
Δεν είναι κανένας άλλος από τον Διονύση Αλερτά. Μπορεί να μην τον γνωρίζω προσωπικά όμως τιμώ την όρεξη που έχει για αυτό που κάνει και θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ μαζί του γιατί πιστεύω ότι θα μου έδινε πολλά εφόδια για να ολοκληρωθώ στον τομέα μου.
5. Θα παρατούσες την καριέρα σου για να ακολουθήσεις τον «μεγάλο σου έρωτα» στο εξωτερικό ή σε ένα απομακρυσμένο χωριό κάπου στην Ελλάδα;
Στην ηλικία που είμαι, προς το παρόν ψάχνω την καριέρα μου στη μαγειρική, οπότε δε θα έφευγα. Αν αποφάσιζα όμως κάτι τέτοιο θα της ζητούσα να με ακολουθήσει, αν τα όνειρα και οι στόχοι μας ήταν κοινοί.
6. Τι επιχείρηση θα έστηνες αν κάποιος σου έλεγε ότι θα σε στηρίξει οικονομικά;
Πρώτα θέλω να ολοκληρωθώ σαν μάγειρας και να κατασταλάξω με αυτό που θέλω να ασχοληθώ το οποίο θα με γεμίζει. Αλλά αν μου δινόταν αυτή η ευκαιρία θα στήριζα την ελληνική μεσογειακή δημιουργική κουζίνα με αγνά προϊόντα και πλούσια γεύση. (Με αυτά που μεγαλώσαμε δηλαδή, όμως σε άλλη διάσταση)
7. Θεωρείς ότι θα ήταν πιο εύκολη η ζωή σου αν ήσουν άνδρας (ή γυναίκα);
Θεωρώ πως σαν άνδρας είμαι πιο δυνατός όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά και έχω περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες να εξελιχθώ, ώστε να στηρίζω την οικογένειά μου και τους γύρω μου που με αγαπάνε.
8. Ποια συμβουλή που σου έδωσαν έχεις κρατήσει καλά μέσα στο μυαλό σου;
Να σέβομαι τους συνανθρώπους μου. Να μη βιάζομαι με τις επιλογές μου.
9. Τι θα προτιμούσες σε ένα δείπνο που θα μαγείρευες, να είχες την τέλεια παρουσίαση πιάτου και μέτριο φαγητό ή το αντίθετο;
Θεωρώ ότι και τα δύο είναι πολύ βασικά το ένα συμπληρώνει το άλλο. Θα είμαι ικανοποιημένος μόνο αν κατάφερνα την τέλεια ισορροπία και των δύο.
10. Τι είναι αυτό που σε γοητεύει στο να σε μάθει ο κόσμος και να γίνεις διάσημος;
Το γεγονός ότι θα είμαι ένας άνθρωπος με ανησυχίες και θα προσπαθώ κάθε φορά να μην τους απογοητεύσω και να γίνομαι καλύτερος. Θα ήθελα ο κόσμος κάθε φορά να ευχαριστιέται και να εντυπωσιάζεται από νέες μου προτάσεις!
11. Στη μαγειρική θεωρείς ότι η επιτυχία οφείλεται στη γνώση ή στη φαντασία;
Στη μαγειρική, η επιτυχία είναι τόσο στη γνώση όσο και στη φαντασία. Αν μου έλεγε κάποιος αυστηρά να αποφασίσω, θα διάλεγα τη γνώση.
12. Πες μου ένα μεγάλο σου όνειρο που θα ήθελες τα επόμενα χρόνια να πραγματοποιηθεί.
Το όνειρό μου είναι να πάω στην Κρήτη, να μείνω εκεί και να εξερευνήσω τα μέρη, τις συνταγές, να γνωρίσω τον κόσμο που ζει στο νησί και γιατί όχι, να κάνω κάτι δικό μου εκεί. Ένα όνειρό μου ακόμα είναι να γράψω βιβλία για τις τοπικές κουζίνες της χώρας μου, Κρητική, Ποντιακή κλπ.