Παιχνίδι με το χρόνο & την χειραγώγηση. Η αξία σταθερού Κοινωνικού Προσανατολισμού!
-
Θα υπάρξει ένα παιχνίδι!
-
Αυτό θα εξακολουθήσει για ορισμένο χρονικό διάστημα, πριν τα πράγματα λάβουν τις πραγματικές τους διαστάσεις.
Όμως, δεν πρέπει να λησμονείται ότι η κοινωνία -παρά την καθημερινή, συστηματική προσπάθεια χειραγώγησής της, καθώς και την παραζάλη της -βιώνει ακραίες συνθήκες: οικονομικής κρίσης (ακρίβεια, στέγη, βασικά κοινωνικά αγαθά), απαξίωσης κάθε έννοιας και θεσμού (δικαιοσύνης, κοινοβουλίου, διοίκησης) και πνευματικής, αξιακής απονεύρωσης. Βιώνει, θυμώνει, αναζητεί, σταθμίζει και …τοποθετείται!
Η κοινωνία θα τιμωρήσει!
Και θα τιμωρήσει σκληρά (και -για όλους αυτούς που μετράνε την ”κοινή γνώμη” της -με μή προβλεπτό τρόπο…)!
Η κοινωνία θα στραφεί -θα υποστηρίξει και μπορεί να συμπαραταχθεί- με όσους δείχνουν και θα δείξουν σταθερότητα, ήθος και συνέπεια σε Κοινωνική Ατζέντα, με κοινωνικά -λαϊκά προτάγματα, στόχους και δεσμεύσεις, σε ουσιαστική, ειλικρινή -κι όχι εικονική -σχέση με την ίδια την κοινωνία και τις δημιουργικές της δυνάμεις.
-
Η Πολιτική παρά την φθορά της -και την βαθιά διαφθορά των κυρίαρχων -δεν έχασε το ρόλο και τη σημασία της όταν μάλιστα σχεδιασθεί και ασκηθεί με την κοινωνία και για την κοινωνία, τις ανάγκες και το μέλλον της.
Ελευθέριος Τζιόλας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
- 1
- 2









