ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ: Μελομακάρονα τραγανά και μελωμένα.
(Γράφει η Άννα Μαμάτσιου)
2 φλτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλυτζ. τσαγιού αλισίβα
1/2 φλυτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1/4 φλυτζ. τσαγιού κονιάκ
1 1/2 κουταλιά σούπας μέλι
1/2 κουταλάκι γλυκού σοδα
Κανέλα,
αλεύρι όσο πάρει
ΣΙΡΟΠΙ
2 φλυτζ. τσαγιού μέλι
2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζ. τσαγιού νερό
Καρύδια για το γαρνίρισμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος το αλεύρι όσο πάρει (ούτε σφιχτή, ούτε μαλακή) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά
Όταν τα σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα να είναι κρύα και το σιρόπι καυτό.
Μπορεί να σας φανεί πολύ το σιρόπι όμως σιγά σιγά το πίνουν όλο
Σ’ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο βάζω ένα κομματάκι ζύμης στον φούρνο για να δω την συμπεριφορά της.