Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2026

Τα πανηγύρια της Σιάτιστας στα παλιά χρόνια

0 comment 1 minutes read
Τα πανηγύρια της Σιάτιστας στα παλιά χρόνια
Ο Δεκαπενταύγουστος και τα πανηγύρια πέρασαν. Ας γυρίσουμε για λίγο πίσω, για να δούμε πώς γλεντούσαν οι παππούδες μας.
Χωρίς μικρόφωνα και μεγαφωνικές εγκαταστάσεις, με λίγα όργανα, ένα να γλέντι πιο απλό, πιο αυθόρμητο και, ίσως, πιο ανθρώπινο.
Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας αναγράφεται «Αγία Παρασκευή». Διόλου απίθανο να προέρχεται από το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, πιθανότατα κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου.
Υπάρχει επίσης η υπογραφή «Μ. Κακάλης». Εάν πρόκειται για τον Μηνά Κακάλη, που ήταν νονός μου, μπορώ να τον αναγνωρίσω στη φωτογραφία: είναι όρθιος, δεύτερος από δεξιά, με το καλό κοστούμι και το ψάθινο καπέλο.
Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο της Λόλας Σκορδάρη, την οποία ευχαριστώ θερμά που μου την εμπιστεύτηκε.
Είναι μεγάλη η χαρά μου, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον σκοπό αυτής της προσπάθειας και συμβάλλουν στη διάσωση και την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης της Σιάτιστας.
Λάζαρος Κώτσικας

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα