166
Χοιρινά κότσια γλασαρισμένα με μέλι και κάστανα. Συνταγές από την παλιά Κοζάνη. (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου)
Παίρνουμε 3 κότσια και τα βάζουμε στην γάστρα. Ρίχνουμε 1 φ.τ λάδι, 1 φ.τ κόκκινο κρασί, αλάτι, δεντρολίβανο.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 250 β. και ψήνουμε για 45 λεπτά. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180 β. Ελέγχουμε τακτικά τα κότσια τα γυρίζουμε και προσθέτουμε λίγο κρασί ή νερό.
20 λεπτά πριν τα βγάλουμε ρίχνουμε τα κάστανα, λίγο νερό και δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200 β.
Πέντε λεπτά πριν τα βγάλουμε τα γλασάρουμε τα αλείφουμε με ένα πινέλο.
Γλάσο
Ενάμισι κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου ή λιωμένο. Το ανακατεύουμε με ενάμισι κ.σ. μελι.
Τα κότσια τα ψήνουμε περίπου 3 1/2 ώρες