191
Κοπεγχάγη σε φόρμες
της μαμάς Αγαθής
1 /2 kg φύλλο κρούστας
1 φλ τσ βούτυρο λιωμένο
Γέμιση
6 – 8 αυγά χωρισμένα (τα ασπράδια μαρέγκα )
ανάλογα με το μέγεθος
160 gr ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
1/2 φλ καφ κονιάκ
1 μικρό λεμόνι χυμό και ξύσμα ( το ξύσμα στα αμυγδαλα )
160 gr αμύγδαλα ασπρισμένα και στεγνά με
100 gr φρυγανιά τριμμένη
1/2 κ γλ αλάτι
1 φακ. μπέικιν
Ψήνουμε στους 160ο C και για 15 – 18 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση για να ροδίσει το φύλλο και το κάτω μέρος τους.
Σιρόπι: κρύο γλυκό και βραστό σιρόπι ( μέσα στις φόρμες )
500 gr ζάχαρη
600 gr νερό
2 βανίλιες
1/2 λεμόνι χυμό και φλούδα
1 κ σ γλυκόζη
Και όταν το σιρόπι είναι έτοιμο προσθέτουμε και
1 κ σ βούτυρο φρέσκο
Βάζουμε διπλά και βουτυρωμένα τα φύλλα και τα κόβουμε με πιατάκι του καφέ ή με κουπ-πατ και τα τοποθετούμε σε φόρμες βουτυρωμένες.
Γεμίζουμε την κάθε φόρμα με 1 κουτ σούπας μίγμα και τις ψήνουμε.
Όταν κρυώσουν τις σιροπιάζουμε με 1 κ σ σιρόπι σε κάθε φόρμα.
Τα αφήνουμε να τραβήξουν το σιρόπι και τα βγάζουμε ανάποδα στο ταψί για να στεγνώσει το φύλλο τους και από κάτω.
Τα σερβίρουμε με το χέρι και δεν λερώνουν.
Βγήκαν 42 φορμίτσες και μια μεγάλη.