695
ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ, το απόλυτο αρχοντικό γλυκό.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου)
Για την πρώτη στρώση θα χρειαστεί:
160 γρμ καρυδόψιχα
160 γρμ φυτίνη
160 γρμ ζάχαρη
8 ασπράδια μαρέγκα
160 γρμ αλεύρι
1 και 1/2κ.γ μπεκιν
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος την μαρέγκα.
Στρώνουμε το μείγμα σε ταψάκι 25χ35 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Για την δεύτερη στρώση θα χρειαστεί:
8 κρόκοι
120 γρμ ζάχαρη
1 κουταλιά αλεύρι
Χτυπάω τους κρόκους καλά με την ζάχαρη.
Ρίχνω το αλεύρι και στρώνω το μείγμα πάνω από την πρώτη στρώση και συνεχίζω το ψήσιμο.
Ελέγχω με την οδοντογλυφίδα εάν ψήθηκε και το αφήνω να κρυώσει.
Για την τρίτη στρώση βάζω σ’ ένα κατσαρολάκι στη φωτιά
200 γρμ ζάχαρη
160 γρμ γάλα
160 γρμ καρύδια χοντροκομμένα
80 γρμ φρέσκο βούτυρο
κακάο αρκετές κουταλιές μέχρι να πήξει το μίγμα και το στρωνω στο ταψάκι.