Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρετσέλι σύκο. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου).

0 comment 4 minutes read

Ρετσέλι σύκο.

(Γράφει η Άννα Μαμάτσιου)

 

Διαλέγω σύκα να είναι μαλακά, αλλά όχι πολλή ώριμα.

Τα πλένω και κόβω το κοτσάνι και τα τρυπώ με ένα πιρούνι 3 με 4 φορες.

Για 20 μεγάλα σύκα βάζουμε:

1 κιλό ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

1 κ.σ γλυκόζη

βανίλια,

ξινό

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, το ξινό και την βανίλια.

Μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνω τα σύκα, πάντα σε δυνατή φωτιά, και τα ξαφριζω. Ρίχνω την γλυκόζη και συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ενώ κουνάμε την κατσαρόλα σε τακτικά διαστήματα.

Όταν κρυώσει ελέγχουμε το σιρόπι, ίσως χρειαστεί να το ξαναδέσουμε, και το βάζουμε σε βαζάκια.

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00