Σάμαλι
Υλικά
2 κουπάκια πρόβειο γιαούρτι
2 κουπάκια ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια
Λίγη μαστίχα κοπανισμένη
2 κουπάκια αλεύρι
1 μπέκιν
2 κουπάκια αλεύρι
2 κουπάκια σιμιγδάλι χοντρό
ΣΙΡΟΠΙ
5 κουπάκια ζάχαρη
3 1/2 κουπάκια ζάχαρη
1 βανίλια, λίγο λεμόνι, λίγο γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ τα υλικά με την σειρά που είναι στην συνταγή.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 30 με 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το χαράζουμε σε κομμάτια
Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε να βράσουν για 1 με 2 λεπτά και περιχύνουμε στο γλυκό.