190
Το Καταπίστευμα είναι θεσμός του Κληρονομικού δικαίου (άρθρα 1923 – 1941 του Αστικού Κώδικα). Η έννοια του καταπιστεύματος όπως νομικά ορίζεται, είναι η σχέση που δημιουργείται κατά τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου ή εις θάνατο, από ένα πρόσωπο (ο Ιδρυτής), ο οποίος διαθέτει περιουσιακά στοιχεία υπό τον έλεγχο άλλου προσώπου (ο Διαχειριστής) προς όφελος τρίτου (ο Δικαιούχος).Ο ιδρυτής δηλ. ορίζει για τα περιουσιακά του στοιχεία (κινητά ή ακίνητα) έναν διαχειριστή ο οποίος, βάσει συγκεκριμένης συμφωνίας, ενεργεί προς όφελος ενός τρίτου προσώπου/οντότητας.
Το 1930 δημιουργήθηκε η B.I.S. (BANK OF INTERNATIONAL SETTLEMENTS)- Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών. Είναι ένας διεθνής οργανισμός αποτελούμενος από κεντρικές τράπεζες, και δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο καμίας εθνικής κυβέρνησης.
Για ποιο λόγο ιδρύθηκε η τράπεζα αυτή και πώς χρηματοδοτείται? Η τράπεζα ιδρύθηκε για να υποβοηθά την διεθνή νομισματική και χρηματοοικονομική συνεργασία και δρα ως μια τράπεζα για τις κεντρικές τράπεζες.
Στο τέλος της κάθε ημέρας οποιαδήποτε εμπορική συναλλαγή γίνεται από τον κάθε άνθρωπο στην υφήλιο, οποιαδήποτε συναλλαγή εταιρείας κ.λπ. γίνεται εκκαθάριση από την B.I.S. Η Τράπεζα αυτή δημιουργήθηκε μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο αρχικά από τα μεγάλα κράτη του κόσμου και συμπληρώθηκε αργότερα από περισσότερα (σύνολο 60 σήμερα).
Για τον λόγο αυτό έχει τρία (3) κεντρικά υποκαταστήματα και έδρες, ένα είναι στην Βασιλεία της Ελβετίας, ένα στην Πόλη του Μεξικού και το τρίτο στο Χόνγκ Κόνγκ.
ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ – ΣΥΝΘΗΚΗ BRETTON WOODS 1944
Το 1944 έγινε μία σύνοδος στο Bretton Woods, μιά μικρή πόλη των Η.Π.Α. στο New Hampshire της πολιτείας της Νέας Αγγλίας. Στη συνάντηση πήραν μέρος 44 κράτη τα οποία ήταν σύμμαχοι στον Β’ΠΠ, με σκοπό να δουν πώς θα διαχειριστούν τις αποζημιώσεις των Γερμανών από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Αυτός ήταν ο λόγος που προέβαλαν δημόσια για το σκοπό της συνάντησης. Εκεί δημιουργήθηκε η νομοθεσία για την δημιουργία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Δ.Ν.Τ.(Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).
Η Συνθήκη BRETTON WOODS -1944 εξασφάλισε:
1. Πρώτον, ότι δεν υπάρχει απευθείας ισοτιμία μεταξύ χρυσού και των νομισμάτων. (το μόνο νόμισμα που θα είχε αντίκρισμα σε χρυσό, θα ήταν το αμερικανικό δολάριο).
2. Δεύτερον, εξασφάλισε την μονοπωλιακή διακίνηση αγαθών ανάμεσα στις χώρες.
Αυτό σημαίνει ότι εάν για ένα αγαθό η πραγματική του αξία είναι τρεις δραχμές, συμφωνήσαμε όλοι στον πλανήτη (οι κυβερνήσεις) να έχουμε την δυνατότητα να προσαρμόσουμε την χρηματιστηριακή του αξία (και να το πληρώνουμε τελικά) τριάντα. Ήμασταν τόσο βλάκες να το συμφωνήσουμε ; Όχι.
Η συμφωνία ανάμεσα στα Έθνη είχε ως εξής: Την διαφορά αυτή που προκύπτει μπορούμε να την θεωρήσουμε κέρδος! Το 60% αυτού του κέρδους πηγαίνει σε ένα συγκεκριμένο ιδιαίτερο ταμείο το οποίο καλούμε Παγκόσμιο Ταμείο Καταπιστευμάτων και αποτελείται από πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς (Combined International Collateral Accounts of the global debt facillity). Το σκεπτικό ήταν το εξής: Δημιουργούμε χρήμα από “αέρα” αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό θα επιστρέψει στους λαούς μέσω προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας (humanitarian relief programs).
Το Παγκόσμιο Ταμείο Καταπιστευμάτων λοιπόν διογκώνεται καθημερινώς όποτε γίνεται μια συναλλαγή, όποτε υπάρχει μία μεταπώληση πετρελαίου, φυσικού αερίου, σιταριού, αεροπλάνων, αυτοκινήτων, μετοχών στο χρηματιστήριο. ότι γίνεται το οποίο είναι χρηματιστηριακή αξία, το 60% των κερδών της μεταπωλήσεως πηγαίνει στα παγκόσμια ταμεία υπέρ των διαφόρων κρατών του κόσμου. Τα κράτη αυτά έχουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό σε αυτά τα κέρδη.
Η Ελλάδα συμμετείχε σε αυτήν την συνεδρίαση στο Bretton Woods και συνέβαλε με το δικό της μερίδιο γι’ αυτό τον σκοπό.
Οι άνθρωποι οι οποίοι αντιπροσώπευσαν την Ελλάδα στην συμφωνία του Μπρετον Γουντς-Bretton Woods ήτανε ο Κυριάκος Βαρβαρέσος διοικητής της τραπέζης Ελλάδος, έκτακτος πρεσβευτής οικονομικών και δημοσιονομικών ζητημάτων και πρόεδρος της αντιπροσωπίας. Αλέξανδρος Αργυρόπουλος πρόεδρος υπουργός διευθυντής του εμπορικού και οικονομικού τμήματος του υπουργείου των εξωτερικών. Αθανάσιος Σμπαρούνης γενικός διευθυντής του υπουργείου οικονομικών. Όλες τις συμφωνίες του Bretton Woods τις υπέγραψε ο κύριος Κυριάκος Βαρβαρέσος, προσέξτε, έχει σημασία ποιος τις υπέγραψε διότι ο πρώτος ήτανε υπάλληλος των τραπεζιτών Rothschild. Ο Κυριάκος Βαρβαρέσος ήτανε ο πρόεδρος της τραπέζης Ελλάδος. Αυτό λοιπόν άρχισε ακόμα από την δημιουργία της Εθνικής τραπέζης μετά τον θάνατο του Καποδίστρια το 1841, δημιουργήθηκε η Εθνική τράπεζα με μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζιτών που είπαμε προηγουμένως. Και γιατί κάναμε αυτήν την εισαγωγή την μακροσκελή διότι αυτός που υπέγραψε την συνθήκη υπέρ της Ελλάδος, εκ μέρους της Ελλάδος στο Bretton Woods ήτανε ο Κυριάκος Βαρβαρέσος ο οποίος, μιλάμε τώρα για την 2 με 22 Ιουλίου του 1944. Γιατί έχω μείνει εκεί; Διότι η απελευθέρωση όλων των λαών αποφασίστηκε από όλα τα Έθνη της Γης εκείνη την ημέρα. Η Ελλάδα συνέβαλλε με το ποσόν, θα σας πω ακριβώς ποια ήταν τα κράτη τα οποία κάναν την αρχική συμφωνία ήταν 44 κράτη. Αυτά τα 44 κράτη δημιούργησαν ένα μετοχικό κεφάλαιο που ονομάστηκε το σύστημα του Bretton Woods. Το μετοχικό κεφάλαιο ήτανε 9 δις 100 εκατομμύρια δολάρια εν έτη 1944.Το μετοχικό κεφάλαιο κατανεμήθηκε ως εξής η Αυστραλία 200 εκατ., το Βέλγιο 225, η Βολιβία 7, Βραζιλία 105, Καναδάς 325, Χιλή 35, Κίνα 600, Κολομβία 35, Κόστα Ρίκα 2, Κούβα 35, Τσεχοσλοβακία 125, Δομινικανή Δημοκρατία 2, Ισημερινός 3,2 , Αίγυπτος 40, Σαλβαδόρ 1, Αιθιοπία 3, Γαλλία 450, Ελλάς 25, Γουατεμάλα 2, Αϊτή 2, Ονδούρα 1, Ισλανδία 1, Ινδία 400, Ιράν 24, Ιράκ 6, Λιβερία 0,5, Λουξεμβούργο 10, Μεξικό 65, Ολλανδία 275, Νέα Ζηλανδία 50, Νικαράγουα 0,8, Νορβηγία 50, Παναμάς 0,2, Παραγουάη 0,8, Περού 17,5, Φιλιππίνες 15, Πολωνία 125, Νότιο-Αφρικανική Ένωσης 100, Σοβιετική Δημοκρατία 1,2 δις, Ηνωμένο Βασίλειο 1,3 δις, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 3,175 δις, Ουρουγουάη 10,5, Βενεζουέλα 10,5, Γιουγκοσλαβία 40.
Σαν αποτέλεσμα αυτής της συμμετοχής η Ελλάδα έχει δημιουργήσει το δικό της μερίδιο (καταπίστευμα) το οποίο σήμερα είναι περίπου 535 τρισεκατομμύρια δολλάρια. Το αρχικό ποσόν που εδόθη, επενδύθηκε όλα αυτά τα χρόνια σε πολύτιμα μέταλλα, πετρέλαια, κλπ και γι’ αυτό σήμερα έχει φθάσει σ’ αυτό το αστρονομικό ποσό. Το ίδιο έχει συμβεί και με τα καταπιστεύματα των άλλων κρατών. Υπ’ όψη ότι τα κέρδη από τις επενδύσεις του παγκόσμιου καταπιστεύματος είναι ένα γιγαντιαίο ποσό, μιλάμε για 5άκις, 6άκις, 7άκις. Μόνο ο απολογισμός του 2012 έχει 272 μηδενικά από πίσω του, στο Παγκόσμιο Καταπίστευμα (World Trust).
Για να δοθεί όμως η περιουσία αυτή στα διάφορα έθνη πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Χρειάζονται τρείς (3) προϋποθέσεις για να περάσει η περιουσία στις χώρες στις οποίες ανήκει:
1. Να έχεις ένα Χρηματοοικονομικό εργαλείο δηλαδή Aξιόγραφο, ως εγγύηση, που να έχει αντίκρισμα /δέσμευση σε Χρυσό ή σε Χωράφια ή Βαπόρια κ.λ.π. Αυτό απαιτείται για να είναι εξασφαλισμένη η επιστροφή του κεφαλαίου στο Παγκόσμιο Καταπίστευμα.
2. Να έχεις Σκοπό/Σχέδιο (Project) υλοποίησης έργων μέσω των χρημάτων για ανάπτυξη και πρόοδο κοινωνική/ατομική, συγκεκριμένες δράσεις όχι αοριστίες, με χρονοδιάγραμμα και ρήτρες πραγματοποίησης και
3. Να υπάρχει Θεσμός Δημόσιος. Ο θεσμός μεμονωμένα ή συλλογικά (εδώ να προσέξουμε ότι ο δημόσιος θεσμός προέρχεται από τον Λαό και Λειτουργεί για τον Λαό) θα δώσει την εντολή αίτησης ενδιαφέροντος της ανάληψης για το ποσόν που ενδιαφέρεται.
Θεσμοί στην χώρα μας είναι το Κράτος δηλ. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Οικονομικών, η Εκκλησία δηλ. ο Αρχιεπίσκοπος και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την τοπική αυτο-διοίκηση με την ονομασία “ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ”, οι Δήμοι δηλ. οι Δήμαρχοι με τα δημοτικά συμβούλια! Μόνον αυτοί μπορούν να πάρουν χρήματα από το ελληνικό καταπίστευμα. Μέχρι τώρα όμως κανείς δεν το έκανε για να ευημερήσει η χώρα μας.
Με την ανάλυση αυτή, γίνεται γνωστό τώρα ότι για να μπορέσουμε να πάρουμε τα χρήματα που μας ανήκουν πρέπει να καταθέσουμε ένα Νόμιμο αξιόγραφο, πού θα συνοδεύεται με τους δύο αντίστοιχους παράγοντες, διότι μόνον έτσι ξεκλειδώνει ο Λογαριασμός του Καταπιστεύματος. Τώρα είναι που Λάμπει όλη η Αλήθεια για τον Αρτέμη Σώρρα!
Ο Αρτέμης Σώρρας, έχει την Υποσχετική του χρέους (το Ομόλογο ως εγγύηση), έχει την δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά τα ταμεία, και περιμένει τον Δημόσιο φορέα για να πάρει τα χρήματα που είναι ήδη κατατεθειμένα σε καταπιστευματικό λογαριασμό στο όνομα της Ελληνικής δημοκρατίας! Ο Αρτέμης Σώρρας μαζί με τους ανθρώπους του οργανισμού EI-E.N.D., μετά από μία τρομερή προσπάθεια, περίπου 2 χρόνων, κατέθεσαν – και εγκρίθηκαν από το παγκόσμιο σύστημα- μελέτες για περίπου 50 χιλιάδες έργα συνολικά ( που μέσα σε αυτά τα 50 χιλιάδες έργα μπορεί να συμπεριληφθεί ότι μπορεί να σκεφτεί άνθρωπος σε δήμο). Το συνολικό ποσό το οποίο έχει κατ’ αρχήν εγκριθεί για την Ελλάδα και για την Κύπρο είναι δύο τρισεκατομμύρια τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ (2.030 τρις). Και διακόσια δισεκατομμύρια (200δις) για την Κύπρο.
Τα χρήματα αυτά είναι η γενική έγκριση για την Ελλάδα, η οποία πρέπει να μοιραστεί με αναλογία πληθυσμού στην κάθε δημοτική αρχή. Αυτή η αναλογία χρήματος ανά πληθυσμό αν το πάμε κατά κυριολεξία είναι από 150 έως 180 χιλιάδες ευρώ ανά κάτοικο.
Τα χρήματα αυτά είναι η γενική έγκριση για την Ελλάδα, η οποία πρέπει να μοιραστεί με αναλογία πληθυσμού στην κάθε δημοτική αρχή. Αυτή η αναλογία χρήματος ανά πληθυσμό αν το πάμε κατά κυριολεξία είναι από 150 έως 180 χιλιάδες ευρώ ανά κάτοικο.
Αυτά τα χρήματα μπορούνε να δοθούνε μέσω της δημοτικής αρχής, δηλαδή μέσω της συμμετοχής του δημάρχου, διότι ο δήμαρχος κατά τον νόμο του Καλλικράτη και η δημοτική αρχή έχει αναγνωριστεί και στον Ελληνικό νόμο αλλά και στον παγκόσμιο θεσμό ως αρχηγός κράτους ο δήμαρχος και ως μικρό κράτος η δημοτική αρχή, ο Δήμος. Ως εκ τούτου έχει το δικαίωμα της σφραγίδας, να κατεβούν χρήματα για έργα ανθρωπιστικής βοήθειας και επενδυτικά, ανταποδοτικά και κοινωφελή στην κάθε τοπική κοινωνία – κράτος – δήμο.
Και καλείτε τώρα να συνεργαστεί ο κάθε δήμαρχος δίνοντας, χωρίς να αποκτά υποχρεώσεις, αλλά δίνοντας τη συγκατάθεσή του/εντολή στον συγκεκριμένο άνθρωπο που είναι ο Αρτέμης Σώρρας, να διαθέσει αυτός τις εγγυήσεις προς όφελος των Δήμων και της Ελλάδος συνολικά και να αποταμιευτούν τα χρήματα.
1 comment
η γελοιοτητα στο μεγαλειο της