Τηλεθέρμανση: Το μεγάλο πλεονέκτημα της Δυτικής Μακεδονίας που δεν πρέπει να χαθεί
Με αφορμή την σημερινή εκδήλωση για την ενημέρωση του προγράμματος για τις “Αντλίες θερμότητας”.
Γιατί η Τηλεθέρμανση Παραμένει ο «Βασιλιάς» της Οικονομικής Θέρμανσης.
Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει και οι καταναλωτές αναζητούν την πιο αποδοτική λύση για να ζεστάνουν τα σπίτια τους χωρίς να τινάξουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό στον αέρα, η τηλεθέρμανση επιβεβαιώνει ξανά τον τίτλο της ως η πιο συμφέρουσα επιλογή της αγοράς.
Στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, το παραδοσιακό αυτό σύστημα αποδεικνύεται ο πιο ισχυρός «σύμμαχος» ενάντια στην ακρίβεια των συμβατικών καυσίμων.Το Crash Test των Τιμών: Πόσο πραγματικά κερδίζουμε; Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των δημοτικών επιχειρήσεων (όπως η ΔΕΥΑ Κοζάνης και η ΔΕΤΗΠ Πτολεμαΐδας), η τιμή της θερμικής μεγαβατώρας (MWhTh) διατηρείται σε επίπεδα που καμία άλλη μορφή ενέργειας δεν μπορεί να ανταγωνιστεί άμεσα, ειδικά αν συνυπολογιστεί το μηδενικό κόστος συντήρησης ατομικού καυστήρα.
Με βάση τις τρέχουσες τιμολογήσεις, η τηλεθέρμανση είναι: 54,22% φθηνότερη από το πετρέλαιο θέρμανσης.15,54% φθηνότερη από το φυσικό αέριο.
Για ένα μέσο διαμέρισμα 100-110 τ.μ., το ετήσιο κόστος με τηλεθέρμανση κυμαίνεται κοντά στα 800–900 ευρώ, όταν το αντίστοιχο κόστος με πετρέλαιο ξεπερνά κατά πολύ τα 1.600 ευρώ, προσφέροντας άμεση εξοικονόμηση εκατοντάδων ευρώ ανά σεζόν.
Η περιοχή μας έχει δώσει τα πάντα αν χάσει και την το πλεονέκτημα της φτηνής θέρμανσης που είναι η τηλεθέρμανση, πραγματικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Μία είναι η λύση επέκταση της τηλεθέρμανση σε όλες τις κοινότητες , μόνο έτσι δεν θα αδειάσουν τα χωριά μας..
Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης και μέλος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. ΑποδοχήΔιαβάστε περισσότερα