682
Νηστίσιμο κέικ με γλάσο σοκολάτας. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου)
Νηστίσιμο κέικ με γλάσο σοκολάτας. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου)
Υλικά
3 ποτήρια φαρινα up
1 και 1/2 ποτηρια ζάχαρη
2 ποτήρια σοκολατούχο γάλα αμυγδάλου
1 ποτήρι σπορέλαιο
1/2 ποτήρι κακάο
1 και 1/2 κσ ξίδι
1 και 1/2 κσ αμαρέτο
1 κγ σόδα φαγητού
Αναμειγνύουμε τα υγρά υλικά και τα χτυπάμε με τη ζάχαρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς έως ότου ξεκολλήσει το γλυκό από τα τοιχώματα.
Για το γλάσο
500 γρμ μ φυτική κρέμα γάλακτος
500 γρμ κουβερτούρα
1 κσ μαργαρίνη
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε την κουβερτούρα και τη μαργαρίνη. Την απλώνουμε στη συνέχεια πάνω στο χλιαρό γλυκό.