Υλικά για την ζύμη
1 κούπα χλιαρό νερό
500 γρμ αλεύρι γοχ
1 φακελάκι μαγιά
1/2 φ.κ ηλιέλαιο
1 κ.σ ταχίνι
1 κ.γ ζάχαρη
Αλάτι
Για την γέμιση
Ελιές ψιλοκομμένες
3-4 ντομάτες λαδιού ψιλοκομμένες
Σκόνη σκόρδου
Τυρί φέτα (προαιρετικά)
Για την επάλειψη
Λάδι
Αλάτι ημίχοντρο
Θυμάρι
Για την ζύμη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο.
Πρώτα ρίχνουμε την σκόνη σκόρδου να πάει παντού, και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
Στην μια άκρη την αλείφουμε με νερό για να κολλήσει η ζύμη όταν την τυλίγουμε σε ρολό.
Κόβουμε το ρόλο σε κομμάτια περίπου στα 2 δάχτυλα και τα πατάμε ελαφριά με την παλάμη μας.
Λαδώνουμε καλά με μπόλικο λάδι ένα ταψί .
Τοποθετούμε τα ελιόψωμα και τ ‘αφήνουμε να φουσκώσουν.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά)
* πριν το ψήσιμο αλείφω τα ψωμάκια με λάδι και τα πασπαλίζω με το αλάτι και το θυμάρι