Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου). Ελιόψωμα

0 comment 1 minutes read

Υλικά για την ζύμη

 

1 κούπα χλιαρό νερό

500 γρμ αλεύρι γοχ

1 φακελάκι μαγιά

1/2 φ.κ ηλιέλαιο

1 κ.σ ταχίνι

1 κ.γ ζάχαρη

Αλάτι

 

Για την γέμιση

 

Ελιές ψιλοκομμένες

3-4 ντομάτες λαδιού ψιλοκομμένες

Σκόνη σκόρδου

Τυρί φέτα (προαιρετικά)

 

Για την επάλειψη

Λάδι

Αλάτι ημίχοντρο

Θυμάρι

 

Για την ζύμη

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε καλά.

Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο.

Πρώτα ρίχνουμε την σκόνη σκόρδου να πάει παντού, και μετά τα υπόλοιπα υλικά.

Στην μια άκρη την αλείφουμε με νερό για να κολλήσει η ζύμη όταν την τυλίγουμε σε ρολό.

Κόβουμε το ρόλο σε κομμάτια περίπου στα 2 δάχτυλα και τα πατάμε ελαφριά με την παλάμη μας.

Λαδώνουμε καλά με μπόλικο λάδι ένα ταψί .

Τοποθετούμε τα ελιόψωμα και τ ‘αφήνουμε να φουσκώσουν.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά)
* πριν το ψήσιμο αλείφω τα ψωμάκια με λάδι και τα πασπαλίζω με το αλάτι και το θυμάρι

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00