Σαλιάρια ζεματιστά. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ. (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου)
Σαλιάρια ζεματιστά
2φλτζ. τσαγιού αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
1 φλυτζ τσαγιού αλισίβα
1 φλυτζ τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1/3 φ.κ ζάχαρη
ξύσμα πορτοκάλι
1 μπέκιν
λίγη σόδα φαγητού
αλεύρι όσο πάρει (για κανονική ζύμη, ούτε σφιχτή ούτε μαλακή)
Καρύδια
κανέλα
γαρύφαλλο
ΣΙΡΟΠΙ
5 φλυτζ τσαγιού ζάχαρη
3 και 1/2 φλυτζ νερό
1 κουταλιά γλυκόζη
Τα βράζουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν.
Τα σιροπιάζουμε κρύα με καυτό σιρόπι.